Známý herec a básník Petr Batěk si pořídil vlastní archu a k tomu ještě složil i báseň k lockdownu!

Herec, básník, muzikant i kantor Petr Batěk je muž mnoha profesí. Kromě herectví v divadlech, v televizi i ve filmu skládá hudbu, píše texty i vydává básně. Protože nyní pracuje i na nové sbírce veršů, která bude spojená s vínem, zavedly ho cesty na jižní Moravu. Tam objevil Archu, respektive krásný penzion stejného jména, který si vzal do pronájmu a začal jej provozovat. Chystá se snad na horší časy? A k tomu složil i báseň k „obávanému“ lockdownu.

„Nevzdávám se herectví, ani ničeho jiného, co dělám. Naopak, teď točím v seriálu, dělám další a hraju v divadle. Nicméně Morava, víno, básně a pak, tomu nešlo odolat. Takže se ze mě tak trochu stal i „hoteliér“. V Mikulově provozuji malý penzion, kam za mnou už teď jezdí kamarádi, kolegové a chystá se sem i moje milovaná Libuška Švormová,“ svěřil se Petr Batěk, který teď na D1 tráví poměrně dost času.

„Pendluji mezi Prahou a Mikulovem. Doposud jsem i hodně akcí moderoval, takže cestuji. Ale to mi nevadí. Od herectví si odskakuji k vinicím a od nich zase k herectvím, moderování a muzice. Celý život to tak mám, nevydržím dělat jen to jedno,“ říká Batěk.

Poměrně dost času s ním na jižní Moravě tráví i jeho přítelkyně Marcela. „A když odjíždím, mám tu paní, která se o provoz pensionu stará. Plánujeme i Vánoce, a to že tu oslavíme Silvestra, pokud nám to vláda dovolí,“ říká s lehkým úsměvem Batěk.

V Mikulově chce dělat i menší akce, vinobraní, recitály. „Prostě, aby tu lidem bylo dobře. Aby to byla taková archa „Baťkova“, která lidi zachrání před stresem velkoměsta a (show)byznysu. Aby měli čas si užít život,“ prozradil Petr Batěk.

Mezitím se stíhá věnovat i svým dospívajícím dětem Peťovi a Kristýnce. „Chystám toho víc, ale už se těším, že s vinařem Mirkem Kovácsem z Dolních Dunajovic dodělám novou sbírku básní s názvem Mezi svými víny. Bude tentokrát spojena s vínem, a kde jinde ji mám tvořit, než právě v kraji vinic?“

„A protože je teď taková divná doba, kterou doufám ve zdraví všichni nějak přežijeme, tak mě napadlo i pár veršů a vznikla básnička Lockdown,“ pochlubil se Batěk.

Lockdown:

Co všechno se ještě musí změnit

než praskne to lano napnuté

a najdeme poztrácenou víru?

Mozek je skvělé zařízení…

škoda jen, že často vypnuté

a s nedostatkem antivirů.

Foto: Pavel Kočvara a archiv P. Baťka

Komentáře z facebooku