Českolipská radnice pod palbou songů Martinové, Březinové, France i Haricha

V letošním roce se konal podruhé koncert na podporu kultury, cestovního ruchu a znovu potkávání se mezi spoluobčany pod názvem „Zpívání z balkónu„ českolipské radnice na náměstí v České Lípě. Jako bonus bylo připraveno překvapení pro diváky v podobě předání finančního šeku od MM reality Česká Lípa, který předávala jeho hlavní iniciátorka Liběna Bílková pro šestiletou postiženou Amálku ze Stružnice. Ta je upoutána na invalidní vozík. A tak se díky štědrosti sponzora a dobrovolného příspěvku od přítomných diváků vybralo dohromady něco přes 36.000,- Kč.

Koncert, jako v loňském roce zahájila starostka města Česká Lípa Jitka Volfová, která z radničního balkónu vzkázala divákům, že je hrdá na uspořádání takovéto akce, protože město Česká Lípa je prvním městem po Praze, které se takovéhoto koncertu ujalo. Diváků dorazilo o dost více než v lońském roce a tak benefiční koncert mohl začít.

Moderátorského žezla se letos opět ujal mladý imitátor a moderátor Zdeněk Barnet, který má k České Lípě blízko, neboť zde studoval a na balkóně přivítal jako prvního účinkujícího zpěváka, herce a producenta Martina France, který v tomto městě taky studoval jak část základní školy, tak i střední ekonomickou školu a diváky rozhoupal v bocích nejen písničkami ze slavného muzikálu Pomáda, ve kterém hrál.  Po něm se mikrofonu zhostila další Českolipačka, která brázdí po světě převážně s hity nesmrtelných Roxette, ale zde opět předvedla, že má blízko i k české a slovenské muzice a při jejím podání slovenského megahitu Mariky Gombitové Vyznanie, často padala přítomným čelist. Až z východního Slovenska dorazil věčně usměvavý zpěvák Martin Harich, který na balkóně zazpíval sice poprvé, ale na Českolipsku se objevil už několikrát. Byť přijel na akci hlasově indisponován, diváci ve finále nic nepoznali. Po slovenském interpretovi se na improvizovaném balkonovém podiu premiérově ukázala i rocková diva Marcela Březinová, která svým bezprostředním vystupováním okouzlila místní publikum. No a jako hlavní hvězda večera vystoupila česká countryová královna Věra Martinová se svou už téměř neodmyslitelnou kytarou. Ta se po bouřlivém aplausu rozloučila s diváky jedním ze svých nesmrtelných hitů Až na vrcholky hor.

S úsměvem na tvářích a s popěvky na rtech se diváci rozloučili s interprety se slibem, že příští rok opět v srpnu by se měl uskutečnit třetí ročník tohoto koncertu, který je pro všechny diváky zdarma.

Foto: Jana Tesaříková

Komentáře z facebooku