Publicistický pořad NOVA JE S VÁMI si našel své pevné místo v programu TV Nova

Na základě diváckého úspěchu speciálů Nova je s vámi se televize Nova rozhodla zařadit tento pořad do svého programu na pravidelné bázi. Vysílán bude každé pondělí od 21:15 a ve středu a v pátek od 21:35.

Pořad divákům pomůže zorientovat se v současné krizi kolem pandemie koronaviru. Jeho součástí budou rozhovory s odborníky, kteří přiblíží nové skutečnosti související s tématem, i vstupy známých televizních tváří, které budou s diváky sdílet svůj pohled na věc, i to, jak se oni osobně s touto nelehkou dobou vyrovnávají. Živě vysílaným pořadem provede moderátor Rey Koranteng. Přinese přehledné shrnutí všech událostí a opatření. Poradí také, jak nastalou situaci zvládnout.

Dnešní díl bude věnován tématu Jak a kdy zastavíme epidemii. Vyjádří se k němu například ředitel Nemocnice Na Bulovce Jan Kvaček. Bulovka je největší klinikou v zemi a centrem boje s infekčními nákazami. Dalším hostem bude virolog Alexander Kekulé – lékař, profesor, virolog, ředitel Ústavu lékařské mikrobiologie Fakultní nemocnice v německém Halle nad Sálou. Tvrdí, že rok 2020 se podle něj bude muset obejít bez „festivalů pro viry“, jakými jsou například fotbalové zápasy nebo olympijské hry v Tokiu. O své pro někoho možná kontroverzní názory se v živém vstupu také podělí Prof. Zuzana Bílková, imunoložka, profesorka z Fakulty chemicko – technologické na Univerziě v Pardubicích. Má za to, že striktní izolace by znamenala pouze oddálení problému, a ne jeho vyřešení. Populace se má podle ní virem postupně „promořit“.

Chybět nebude ani odlehčený video vstup kuchařů z MasterChefa. Radek Kašpárek ukáže nejen dětem, jak připravit chutný pokrm i ze zbytků. Soutěžící z MasterChefa Chilly také přispěje svým receptem.

Každý divák může do pořadu poslat svůj postřeh, radu, nabídku s pomocí nebo jen sdílet své pocity, a to prostřednictvím e-mailu novajesvami@nova.cz nebo veřejné Facebook skupiny (https://www.facebook.com/groups/novajesvami/).

Pořad Nova je s vámi dnes večer od 21:15 na TV Nova!

 

Autor: Alexandra Hejlová

Foto: TV NOVA

Komentáře z facebooku