Takhle Dolinová s Žilkovou řádí na jevišti i v době corony!

Řadu let ji diváci vídali na televizní obrazovce. Proslavila se i svým milým „přeřekem“ sněhánky, které se ujaly. Dnes se věnuje hlavně herecké i kantorské profesi a také divadelním představením pro děti. Momentálně produkuje a hraje v Divadle Metro i na zájezdech komedii Čarodějky v kuchyni, kde řádí na jevišti s Veronikou Žilkovou. A to i v době corony.

„Snažím si celou situaci nepřipouštět. Kromě toho, že nosím roušku a nelíbám se s kamarády na potkání, se tvářím a konám, jako by se nic nedělo. A jelikož jsem v jádru pozitivní, říkám, že dobře,“ říká Míša Dolinová.

Například v úterý 29. září hrají další představení v pražském Divadle Metro. A i když asi nebude úplně narváno, rušit termín nechce.

„My hrát chceme, protože víme, že to těší diváky i nás. A jestli přijde padesát devadesát nebo sto padesát lidí, nám nevadí. Důležité je, aby se lidi v téhle době bavili a každé zrušené představení je taková maličko zrada, i když někde logicky vynucená okolnostmi a nařízeními. Ale dokud to půjde, rušit opravdu nechceme,“ říká odhodlaně herečka, producentka a moderátorka o humorném představení, v němž kromě Veroniky Žilkové, jež se alternuje se Sandrou Pogodovou, hrají také Láďa Ondřej, Vincent Navrátil, a Milan Duchek.

Dolinová se věnuje i dětské tvorbě. Právě s Milanem Duchkem s Láďou Ondřejem hrají několik představení, která jsou také edukativní, ale velmi zábavná.

„Doba je složitá a nikdo neví, co a jak bude. Ale když to jen trochu jde, jedeme rádi i stovky kilometrů, jen proto, abychom lidi pobavili. To je i náš cíl,“ říká bývalá televizní rosnička. Ta se kromě jiného věnuje i kantorské práci, učí na Mezinárodní konzervatoři Praha.

Letos na jaře a v létě prováděla také na zámku Zákupy na Českolipsku, kde má také chalupu.

„S panem kastelánem jsme se domlouvali na spolupráci už v dubnu, s tím, že vrcholila krize s chřipkou a já si říkala, zda s naším divadlem budeme ještě na podzim vůbec hrát. Situace byla opravdu beznadějná. Řekla jsem si, že se musím věnovat něčemu, co má k mé profesi blízko a bude fungovat o prázdninách. Já jsem člověk aktivní, umřu, když nepracuji.

Nápad, a dokonce i nabídku na provázení jsem už kdysi dostala, ale nikdy sem nedala 14 dní v kuse, jako teď,“ dodala Michaela Dolinová.

Komedie Čarodějky v kuchyni se koná v úterý 29. září v Divadle Metro na Národní třídě od 19 hodin.

Foto: Archiv M. Dolinové

Komentáře z facebooku