Jak pečovat o pleť dle ročního období

Naše kůže potřebuje v každém ročním období trochu jinou péči. Dnes si prozradíme, jaká obecná pravidla platí pro péči o pleť v období jaro, léto, podzim, zima.

Gabriela Soumarová

Podzim – zima
V těchto ročních obdobích, musíme zvýšit příjem zdravých tuků. Často se stává, že i přesto, že se o pleť dobře staráte a používáte účinná hydratační séra, chybí Vám zdravá tuková vrstva, která uzamkne hydrataci v pleti. Výsledkem je oslabená pleť, kde se často začínají vytvářet šupinky. Proto doporučuji používat ráno a večer olej nebo olejový booster, který Vám dodá tuky a bude tak chránit vše potřebné co potřebujeme pro ochranu pokožky.

Doporučená salonní péče:

Díky salonnímu ošetření jsme schopni dosáhnout lepších výsledků, protože můžeme jako odborníci v péči o pleť, používat silnější koncentrace, které nejsou určené pro domácí použití.

Doporučujeme na podzim a zimu především silné exfoliace jako je například chemický peeling. Pomůže nám zmírnit vzniklé pigmentace po slunečním záření a řeší spoustu dalších problémů jako je například: mdlá pleť, jemné linky, vrásky, akné….

V zimě je extrémně důležité navštívit terapeuta, aby zkontroloval, zda-li je ochrana Vaší kůže dostatečná. Jak už jsem zmiňovala, v zimně chráníme především kožní bariéru.

Pro ty co rádi relaxují, doporučujeme ošetření ProSkin60, kde se uvelebíte na pohodlné lehátko a dostane se Vám dermální ošetření s velice efektivními výsledky a navíc si Vás čeká hluboká relaxace těla i mysli.

Pro ty co naopak mají rádi rychlé a efektivní výsledky máme expresní ošetření ProSkin30. Sednete si na polohovatelné křeslo do pololehu a dáme přes Vás ochranný plášť. Vůbec se nemusíte svlékat. Zaměříme se na hlavní problematiku pleti a efektivně jej vyřešíme.

Doporučené produkty:
Barrier defence booster
Phyto replenish oil.



Jaro
Na jaře bych Vám doporučila pít pročišťující čaje, nebo se dát na nějakou očistu těla, ať už to jsou střeva, ledviny, nebo játra. Všichni víme, že naše kůže jen projektuje to, co se děje uvnitř. To jsou ve zkratce obecné principy, napříč tomu, jaký typ pleti máte, ať už stárnoucí nebo aknózní, zdání může klamat i aknózní pleť potřebuje zdravé tuky.

Moje doporučení na jarní péči:

Jaro je velmi specifické a pro každého z nás jiné. V péči vycházíme z toho v jakém stavu se pleť nachází, proto produkty předepisuji přímo Vám na míru podle Vašich aktuálních potřeb. Není na to nějaký univerzální návod nebo rada.

Léto
V létě je vhodné zvýšit hydrataci, protože je pleť velmi namáhaná slunečním zářením, klimatizací a zvýšenou potivostí. Je vhodné přidat také více ochrany před sluncem. Důležitý je ochranný faktor, který nás bude chránit před stárnutím a vznikem pigmentací. Pigmentace mohou být protizánětlivé. Velikou roli v hyperpigmentacích však hrají hormony. Pokud máme hormonální nerovnováhu, měli bychom si dávat pozor a chránit Vaší kůži SPF.

Produkty:
Hyla Active
Solar defence booster.

Pro více informací nás kontaktujte: 

www.hilarion.cz

Ráda se s Vámi seznámím a poradím Vám přímo na míru.

Těším se na Vás, Gabriela

Autor: Gabriela Soumarová

Foto: archiv – HILARION – PODOLOGICKÝ INSTITUT

Komentáře z facebooku