Podologie pro každého z nás

Bolí Vás plosky nohou? Začínají se Vám vybočovat palce? Zarůstají Vám nehty? Máte mykózu na nehtech? Přejete si mít hladkou pokožku nohou a správně ostříhané nehty? Tak pak jste tu správně.

Ráda bych se Vám představila. Jmenuji se Ing. Petra Kliková a věnuji se pedikúře už
po mnoho let. Původně jsem se věnovala především manikúře a gelovým a akrylovým nehtům. Hledala jsem další vzdělávání v oboru a zjistila jsem, že je celé pole nových informací. Chtěla jsem vědět, jak správně masírovat, přihlásila jsem se na rekvalifikaci masérského kurzu. Chtěla jsem rozumět kosmetice, přihlásila jsem se na kurz kosmetiky. Chtěla jsem jít do hloubky u podologie a začala jsem chodit na všechna dostupná školení
pro nezdravotníky i zdravotníky. Nenechte se ale mást. Obor podologie zatím není zdravotní obor.

V zahraničí jsou na něj již zavedené studijní obory. U nás pro to zatím není dostačené množství podpory ve vládě a dostatečný zájem jednotlivců. Časem se to ale věřím otočí. Proto jsem část kurzů absolvovala v Německu, část na Slovensku, velkou část kurzů jsem absolvovala i v Česku. Obor podologie mě učaroval a už jsem u něj zůstala. Začalo to odbornými přednáškami z diabetologie, dermatologie, dermatovenerologie, fyzioterapie… a dnes se věnujeme péči o nohy a měsíčně jako tým ošetříme kolem 1000 klientů.

Začalo to jako odborná přístrojová pedikúra s vysokým standardem hygieny a pečlivou prací. Klasická mokrá pedikúra je náročná jak pro terapeuta, tak pro klientovu pokožku. Při mokré pedikúře se odstraňuje mnoho kůže a následně pak dochází k tomu, že se pokožka ráda a znovu ve velké míře obnovuje. Takže na oko je hezké, že vidíte, kolik kůže bylo „ořezáno“, ale na druhou stranu, je tato vrstva kůže ochranná. Není to tedy výhodné ani pro jednu stranu. Terapeut se snaží hodně kůže odstranit a hodně kůže naroste. To nemá veselý konec.

Odborná přístrojová pedikúra

Oproti tomu přístrojová pedikúra je šetrná, nánosy kůže odstraní postupně. Je to taková lest. Kdy se postupně obrušuje více a více zrohovatělé pokožky a následně dochází k tomu, že se kůže ne tak rychle obnovuje znovu. Kdo chodí pravidelně na přístrojovou pedikúru, si brzy všimne, že je to práce s bruskou, jež je efektivnější a pečlivější. Maličké frézky se dostanou do míst, kam se jinak nedá dostat. Rukou se těžko vytvoří například až 20 000 otáček za minutu. Přístrojová pedikúra má tedy veliké benefity jak pro klienta, tak pro terapeuta. Našemu ošetření říkáme – odborná přístrojová pedikúra.

Kosmetologická pedikúra

Zbavíme Vás šetrně nánosů otlaků, uděláme perfektní pedikúru a dokonce máme kosmetologické ošetření, kdy se pokožka chodidla vyživí do hloubky a opravdu jde následně poznat rozdíl při chůzi. Tomuto ošetření říkáme kosmetologické ošetření KART. Je to ošetření, jež šetrně odstraní otlaky a zjemní pokožku až do hlubších vrstev. Je to unikátní, šetrné a opravdu jedinečné ošetření, doporučujeme všem vyzkoušet. Budete unešeni.

Hilarion – Podologický Institut

Thámova 20, 186 00 Praha 8-Karlín

Telefon732 882 790

Autor: Ing. Petra Kliková

Foto: Hilarion – Podologický Institut

Komentáře z facebooku