Blesková bábovka jedna báseň

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání bábovkové formy

Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva dobře promícháme . Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané  formy a shrneme je ke krajům, aby se bábovka při pečení ve středu nevydula.  Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Je-li bábovka upečená poznáme tak,  že do středu těsta vpíchneme špejli.  Jestliže špejle zůstane po vyjmutí suchá, je bábovka upečená.

 

Další možnosti obměn receptů na bábovku:

Bábovka mramorová – do části těsta přidáme kakao.

Bábovka s rozinkami – do těsta přidáme dobře omyté a osušené rozinky.

Bábovka mandlová – do těsta přidáme oloupané a nasekané mandle.

Bábovka kakaová – do těsta vmícháme kakao.

Bábovka kokosová – do těsta přidáme nastrouhaný kokos.

Bábovka s kandovaným ovocem – do těsta přidáme nakrájené kandované ovoce.

Bábovka ořechová – do těsta přidáme nastrouhaná nebo nasekaná ořechová jádra.

Bábovka čokoládová –  do těsta přidáme na drobné kousky rozdrobenou čokoládu.

Autor: Jaroslava Pechová

Foto:  Jaroslava Pechová

Komentáře z facebooku