LÍBÁNÍ PODLE ZVĚROKRUHU – STŘELEC (22. 11. – 20. 12.)

Jde o deváté znamení zvěrokruhu, znamení pohyblivé, denní, jižní, kladné, ohnivé, elektrické.

Jeho vládcem je Jupiter.

Jeho charakteristickou vlastností je přímočarost a pravdomluvnost, která mu ale často přináší problémy, protože servítky si opravdu nebere. Druhé přitahuje jeho veselá povaha a zcela mimořádná štědrost. Není lakomý, rozdal by se, peníze jsou pro něho prostředkem, jak dělat radost – sobě, ale i druhým.  Jeho povahovým rysem je vášnivost, s níž se vrhá do radostí, ale i problémů. výbušnost, upřímnost a soutěživost. Proto je úspěšný ve sportu, protože do vítězství dá veškerou svou energii. Na překážku mu je někdy lehkomyslnost a netaktnost, která souvisí s jeho upřímností a pravdomluvností. Má úzký vztah k filozofii a náboženství, rád kritizuje nespravedlnost, pravdu říká otevřeně i nadřízeným, každé omezování je pro něj nepříjemné.  Nade vše staví vlastní důstojnost a svobodu, proto nebývá v partnerství nejúspěšnější.  Ale po rozchodu má s bývalými partnery výborné vztahy a kdykoliv jim pomůže, potřebují-li to.

Jsou přímočaří i při líbání, rovnou líbají naplno, bez jakýchkoliv okolků. Rvonou se pouštějí i do těch nejodvážnějších a nejintimnějších polibků. Milostné chvilky s nimi bývají krásné, ale pro ně samotné to často příliš mnoho neznamená. Proto za nimi často zůstávají zklamaní partneři.

Ilustrace ke knize KNIHA O LÍBÁNÍ – Alexandra Hejlová

Příspěvek byl zpracován podle knihy Marie Formáčkové a Jindřicha Krause KNIHA O LÍBÁNÍ, vydané nakladatelstvím Jindřich Kraus – Pragoline,www.jindrichkraus.cz .  Kniha je k dostání u všech knihkupců a také v elektronické podobě na www.kosmas.cz.  

FOTO:   Nakladatelství Jindřich Kraus – Pragoline

Komentáře z facebooku