Zima ve Švýcarsku: Lyžuj jako James Bond na Schilthornu

Schilthorn láká na ohromnou horskou kulisu, kterou tu vytváří slavné švýcarské vrcholy Eiger, Mönch a Jungfrau. Co se týká lyžování jako takového, bude se na Schilthornu líbit hlavně milovníkům náročnějších sjezdů, rozmanitého terénu nebo i vyznavačům kristiánek. Schilthornské sjezdovky jsou zejména v horní části areálu poměrně prudké a místy o něco užší, než je člověk zvyklý například z italských poměrů. Spíš než na monotónní pláně tady narazíte na členité sjezdovky, na kterých se neustále něco děje.

Letos v květnu to bude 55 let od konce natáčení šesté bondovky v řadě, filmu Ve službách Jejího Veličenstva s Georgem Lazenbym v hlavní roli. Podstatná část výpravného filmu se v období od října 1968 do května 1969 točila ve Švýcarsku, v okolí horské obce Mürren, a lyžařské scény odehrávající se pod majestátním vrcholem Schilthornu se pak nejen pro fanoušky 007 staly legendárními. Natáčení slavné bondovky Mürren navždycky změnilo a ani vrchol Schilthornu by dnes bez Jamese Bonda vlastně nevypadal tak, jak vypadá.

V panoramatické restauraci Piz Gloria lze ještě nyní najít originální artefakty, které si v šesté bondovce skutečně zahrály. A jsou tu i další filmové atrakce. Z nich je třeba na prvním místě jmenovat BOND WORLD, interaktivní výstavu, která vás krok za krokem provede nejzajímavějšími pasážemi a cestami, jimiž při natáčení kráčel nejen představitel hlavní role George Lasenby, ale také ostatní herci v nezapomenutelných rolích. Každý fanoušek Jamese Bonda musí na Schilthornu zavítat do BOND CINEMA a zhlédnout alespoň ty nejslavnější scény snímku Ve službách Jejího Veličenstva. A v restauraci si můžete objednat pozdní snídani James Bond Brunch nebo 007 Burger. Tohle všechno ale fanoušci 007 dobře vědí, Schilthorn je pro ně kultovním místem.

Foto: chilthorn.ch/en

Komentáře z facebooku