Italská kráska Sophia Loren

Její krásu i talent obdivuje celý svět. Narodila se v Římě 20. září 1934 a brzy oslaví své životní jubileum. Tato ikona italského filmu prolomila pravidlo, že filmové Oscary získají pouze anglicky mluvící herečky. Získala Oscara za celoživotní přínos světové kinematografie. 

Sophia na filmovém festivalu v Cannes v roce 2014

Sophia Loren nedosáhla snadno záviděníhodné kariéry a světového uznání, nepocházela z bohaté rodiny a neměla žádné styky, byla první italskou herečkou a obecně první herečkou mimo anglicky mluvící svět, která získala nejprestižnější filmovou cenu za herecký výkon – Oscara.

Ve chvíli, kdy se stala podruhé matkou, zcela odsunula svou kariéru na vedlejší kolej. Jako většina italských žen považovala svou rodinu za posvátnou a byla to její první priorita.

Celý život byla ve vztahu s jedním mužem, italským producentem Carlem Pontim, po jeho smrti prohlásila, že se nevdá, protože v tomto životě by bylo nemožné milovat někoho jiného.

Sophia s Carlem Pontim, za kterého zůstala vdaná až do jeho smrti v roce 2007

Filmová plátna Sophia ovládla v roce 1960, kdy si zahrála ve filmu Horalka, za který se jí dostalo několik prestižních ocenění a hranice filmu se ji tak otevřely naplno. Dodnes je otázkou, zda její ženský herecký výkon v tomto válečném dramatu někdo překoná.

S Marlonem Brandem

7 nejdůležitějších životních lekcí, které nás Sophia Loren naučila

1. Buďte sebevědomí

„Sebevědomí je vidět ve vašich očích a je nepostradatelné, pokud usilujete o úspěch v životě“

2. Krása je to, jak se cítíte uvnitř, není to fyzická věc

„Nic nedělá ženu krásnější než její osobní vnímání sebe sama jako krásné“

3. Milujte své křivky

„Vše, co vidíš, vděčím špagetám“

4. Život je těžký, ale jsou to právě těžké chvíle, které tě udělají silnější a krásnější

„Pokud jsi neplakal, tvoje oči nemohou být krásné.“

5. Buďte disciplinovaní

„Disciplína je jedním z nejlepších způsobů, jak přistupovat k životu“

6. Jediný způsob, jak překonat věk, je milovat život

„Neexistuje žádný pramen mládí: nachází se ve vaší mysli, ve vašich talentech, kreativitě, kterou přinášíte do svého vlastního života a životů těch, které milujete.“

7. Prozkoumávejte život, dělejte chyby!

„Moje životní filozofie byla vždy založena na jednoduché myšlence, že je lepší prozkoumat život a dělat chyby, než hrát na jistotu a vůbec riskovat.“

Zdroj: Elle.it, Britannica

Komentáře z facebooku