Božská Ornella Muti jakoby zastavila čas!

Slavná italská herečka Ornella Muti patřila svého času mezi nejkrásnější ženy světa. A ani s přibývajícími léty se to nemění. 

Ornella Muti se narodila 9. března 1955 v Římě. Svět ji zná jako úspěšnou modelku a herečku. Už ve čtrnácti letech jí režisér Damiano Damiani obsadil do hlavní role mafiánského dramatu Nejkrásnější manželka (1970). V sedmdesátých letech Ornella Muti spolupracovala se slavnými italskými režiséry na filmech Lidový román (1974), Nová strašidla (1977), První láska (1978), či Zločin á la Neapol (1978). Přestože se stala celosvětově uznávanou hvězdou, natáčela především filmy italské produkce. Mezi významnější v anglo-americké filmy patří britský Flash Gordon (1980), americký Oskar (1991) a Byl jednou jeden zločin (1992). V osmdesátých letech vznikly další zajímavé filmy jako Swannova láska (1984), kde se objevilapo boku Jeremy Ironse. Z filmů osmdesátých let stojí za zmínku Kronika ohlášené smrti (1987) nebo Soukromý zákoník (1988), za který byla nominována na cenu Evropské Filmové Akademie. V roce 2012 ji mohli filmoví fanoušci vidět ve snímku Woodyho Allena Do Říma s láskou. 

Slavná kráska má za sebou dvě nezdařená manželství. Má dceru Naike Rivelli, která kráčí ve šlépějích své mámy. S druhým manželem – burzovním makléřem Federikem Facchinettim má dceru Carolinu a syna Andrea.   

Ornella Muti se vícekrát ocitla v různých žebříčcích nejkrásnějších žen světa. A věru, krásy a šarmu má na rozdávání i dnes, přestože má před kulatou sedmdesátkou. 

Zdroj: Les Acacias

Komentáře z facebooku