Dior podzim-zima 2018/2019 – Revoluční šedesátky

 

Umělecká ředitelka značky Dior, Maria Grazia Chiuri, se nechala pro svou kolekci inspirovat šedesátými léty, kdy byla všechny pravidla módy obrácena vzhůru nohama.

Právě díky tomuto impulsu, který v designérce probudil nové nápady, hrají v kolekci hlavní roli koláže, mládí a cestování. Pro kolekci Ready-To-Wear podzim/zima 2018/2019 se umělecká ředitelka módního domu Dior nechala inspirovat názory a symboly, které tehdejším dívkám pomohly nalézt osobní jedinečnost a vlastní já. Impuls pro kolekci vyšel i z módní historické události. Když se skupina mladých dívek v mini sukních, jak ukazují tehdejší fotografie, rozhodla 12. září roku 1962 protestovat před butikem Dior s transparenty “Mini-Skirts Forever”, Marc Bohan, tehdejší umělecký ředitel, přišel s nápadem pro kolekci Miss Dior a přetvořil tak původní vizi ženství Christiana Diora.

Barevné záplaty, květinové výšivky, kilt, vlna, kůže nebo džínovina tvoří poněkud zvláštní kombinaci prvků. Pokud si ale uvědomíte, kolik stylů existovalo a vznikalo v šedesátých letech, vše vám najednou začne dávat větší smysl. V odlišnosti je krása, a to zejména platí u lidí. Návrhářka se proto nebála obsadit modelky zcela odlišných etnik.

Komentáře z facebooku