Výtvarnice Alexandra Hejlová a Salvador Dalí – mimořádná dvouvýstava v Praze!

V pondělí 18. října se konala  mimořádná výstava české  výtvarnice Alexandry Hejlové, která právě prožívá svůj mimořádně velký, doslova světový úspěch. Není divu, po úspěšné zářijové výstavě v Rakousku v Markt Piestingu, zazářila svou výstavou v luxusních prostorách Galerie Salvador Dalí v Praze. Paní ředitelka galerie, Irena Limbergová / společnost Dalí Universe, celou výstavu pojala jako dvojvýstavu  – Hejlová/Dalí, což je ve světě výtvarného umění až neuvěřitelná pocta.  

 

Díky společnosti Dalí Universe a jejímu majiteli, panu Beniaminu Levimu, který byl zároveň blízkým přítelem Salvadora Dalího, bylo možné zahájit dne 10. prosince 2019 v Praze, jedinečnou výstavu věnovanou bronzovým sochám a grafikám Salvadora Dalího. Právě mezi těmito unikátními exponáty Alexandra Hejlová představila svá nová díla. Nechyběla zde ani nejnovější módní  kolekce kabelek a šperků. Zároveň představila svou další výtvarnou aktivitu, pustila se do navrhování divadelních kostýmů pro novou divadelní hru „Jsem krásná ?“ a zároveň se také postarala o celou scénu. Alexandra Hejlová se svěřila, že navrhovat kostýmy pro kamarádku Heidi Janků a herečku Veroniku Jeníkovou, byla radost a splněný sen zároveň.

Heidi Janků, Alexandra Hejlová, Veronika Jeníková

Na výstavě rovněž představila zcela nový obraz „Dotyk motýlů“, který namalovala na obálku nové knihy pro Nakladatelství Jindřich Kraus – Pragoline, která nese název „Motýl na žínce“ a vychází 22. listopadu kdy ji zároveň v době adventu pokřtí.

Obraz Alexandry Hejlové – Dotyk motýlů

Díky Alexandře Hejlové se v Galerii Salvador Dalí sešlo hned několik známých osobností na jednom místě, jen namátkou vzpomeňme na již zmiňované dámy, Heidi Janků, Veroniku Jeníkovou, nemohl chybět ani zpěvák, herec Jiří Štědroň, moderátorka Štěpánka Duchková, herec Jan Kuželka, legendární moderátor Slávek Boura, který celým večerem provázel, zpěvák a  hudebník Jindřich Kraus, houslista Michael Hejč, hudební skupina Maxíci, zpěvák, herec Martin France a v neposlední řadě slovenský zpěvák Peter Paul Pačut, který je nejuznávanější evropský protagonista Freddyho Mercuryho. „Já jsem neskutečně šťastná, vděčná, vlastně to stále ještě moc nechápu co se to děje, jak je to vůbec možné, že tady můžu stát a vystavovat s takovým velikánem jako je Salvador Dalí a ještě to tady prožívám se svými kamarády, které jsem díky pandemii neviděla skutečně dlouho a jsem poctěna, že tu jsou, a že mě přišli podpořit …“

 

Alexandra Hejlová, Peter Paul Pačut, Hudební skupina Maxíci

Výtvarnici Alexandru Hejlovou ještě letos čeká spousta práce. Pro TV ZOOK natáčí výtvarný seriál pro děti „MALOVÁČEK“ a se svým partnerem, Jindřichem Krausem, pořad „BEZ SCÉNÁŘE“, souběžně připravuje vánoční kolekci pro české galerie kde má stálé expozice jako například Galerie Mona Lisa v Olomouci a tento rok zakončí sváteční  adventní výstavou opět v Galerii Salvador Dalí, kterou připravila s paní ředitelkou galerie, Irenou Limbergovou.

Alexandra Hejlová s paní ředitelkou Irenou Limbergovou

Také v těchto dnech s Ivanou Kolouškovou, která přijela také Alexandru podpořit, chystají další výstavu v Dolním Rakousku a Alexandra Hejlová již na jaře příštího roku poputuje zpátky do Rakouska.

Alexandra Hejlová a Ivana Koloušková/Iva Zierhofer

Poděkování patří všem partnerům –  Galerie Salvador Dalí Enigma, Nakladatelství Jindřich Kraus – Pragoline, Hilarion – podologický institut Petry Klikové, Pizza Sull Angolo.

0

Foto: Jana Tesaříková

 

Komentáře z facebooku