Herec a zpěvák Petr H. Batěk pod taktovkou režisérky Evy Toulové natočí nový klip. Kdo v něm dostal hlavní roli?

Natáčeli spolu už několikrát a vždycky to klaplo na jedničku. Řeč je o herci a zpěvákovi Petru Baťkovi a mladé režisérce Evě Toulové. Proto Batěk neváhal a pro natočení svého nového klipu s názvem NEJSEM SÁM, oslovil právě tuhle talentovanou zrzku. Hlavní roli dostal herec Václav Upír Krejčí a jako lokaci si vybrali malebné náměstíčko v samotném srdci Jáchymova.

„Když jsme se s Péťou Baťkem potkali, v rámci další krásné spolupráce na place filmu Láska na zakázku, rovnou mě oslovil, že by chtěl natočit klip ke své připravované písni, Nejsem sám. Píseň jsme si poslechla a hned mě napadl námět, jak by mohl videoklip vypadat. Hlavní roli ztvární Václav Upír Krejčí (který hrál shodou náhod Petrova „parťáka“ právě ve filmu Láska na zakázku) a bude hrát hrdinu, který nikam nezapadá tím, jak je ve všech situacích zvláštní. Postupně ale zjistí, že každý je něčím zvláštní a unikátní, a že „Není sám“,“ pochvaluje si režisérka, která je zároveň nadšená z Jáchymova jako z lokace na natáčení. „Je to takový neobjevený klenot, který jsem si na obhlídkách okamžitě zamilovala. Zároveň dané městečko je tak trochu jako náš hrdina – ač malé, tak něčím unikátní,“ dodala.

Z role v novém videoklipu je samozřejmě nadšený i sám hlavní hrdina. „Těším se, jak malej Véna na natáčení s bezva partou. Evička Toulová je úžasná režisérka a Petr H. Batěk jakbysmet. Když mě oslovili, neváhal jsem ani vteřinu. A ani nezjišťoval, co v tom klipu na skvělou muziku budu hrát. Prostě se těším jako malej Upír a budu se snažit být zas nejlepší, k tomu mě dopomáhej génius loci Jáchymova,“ říká s optimismem i humorem sobě vlastním Krejčí.

„S Evou Toulovou jsme točili zatím dva filmy a z prvního, který se jmenoval Jak se moří revizoři, jsme vydali klip k písni, Zas bude líp a 25. 6. budeme točit tedy druhý snímek, tentokrát k písni, kterou jsme napsali s Davidem Vostrým a pojmenoval jsem ji, Nejsem sám,“ konstatuje sám Batěk a dodává: „Tématem klipu je lidská jedinečnost, odlišnost. To, co může být pro někoho normální, pro jiného zvláštní a třeba i nepřirozené.“ Skladba je pilotním singlem k novému albu Petra H. Baťka, které spatří světlo světa na začátku roku 2024. Nový videoklip ze srdce Jáchymova, ale diváci uvidí mnohem dříve.

Dobrá věc by se samozřejmě nepodařila bez podpory města, kde patří obrovské díky paní místostarostce Jáchymova Ladě Baránkové. „Velmi mě těší, že si Petr vybral pro natáčení svého klipu právě náš Jáchymov a pevně věřím, že se tu filmařům zalíbí a staneme do budoucna i oblíbenou filmovou lokací,“ svěřila se Baránková.

Text: Veronika Kuželková

Foto: Veronika Kuželková

Komentáře z facebooku