Inspirace pro podzimní dekorace zahrad, balkonu a teras

Pokud přemýšlíte, čím letos osadit podzimní truhlíky, květináče, máme pro vás pár nápadů na nejkrásnější podzimní rostliny, které zaručeně rozzáří vaši terasu, balkon i okenní parapet. Léto je skoro za námi a tak nastává čas obměnit truhlíky, kde pomalu dokvétají letničky spolu s letními trvalkami. Podzimní truhlíky a květináče mohou být překvapivě pestré a krásné až do zimy. Přinášíme vám inspiraci, jak nahradit letní truhlíky, abyste truhlíkovou sezónu co nejdéle prodloužili.

 

Vřesy se staly symbolem podzimu a jsou jak oblíbenou rostlinou pro pěstování v nádobách, tak vítaným zpestřením podzimních a zimních záhonů. Vřesy i vřesovce jsou dnes již neodmyslitelnou součástí venkovských i moderních městských zahrad. Tyto nenáročné rostliny jsou díky svým krásným malým kvítkům opravdovou ozdobou podzimních záhonů, teras i okenních parapetů.
V zahradě jsou velmi dekorativní ve skalkách a vřesovištích a v podrostu okrasných dřevin. Mohou vytvářet krásnou a nevšední obrubu zahradních cestiček a trvalkových záhonů. 

Pak je tady náš další tip -Chryzantéma, kráska podzimu Díky této květině se prodlužuje pestré období našich zahrad i bohatě kvetoucí výzdoba podzimních truhlíků a květináčů na terasách. Slouží i jako pestrá pokojová dekorace v květináčích i ve vázách. Listopadka neboli chryzantéma je zkrátka symbolem barevného podzimu.

Autor: Alexandra Hejlová

Foto: Alexandra Hejlová

Komentáře z facebooku