Brambory s rozmarýnem

Rychlý recept na vonící brambory po rozmarýnu a česneku:

  • 5 velkých brambor
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá nať z petržele
  • sůl
  • olej (který nejčastěji používáte) cca 4 lžíce
  • 2 stroužky česneku

Neoloupané brambory nakrájíme na kolečka, vložíme do osolené vody s kmínem a vaříme cca 15 minut.

Mezitím si připravíme plech s pečícím papírem. A dále bylinky rozmarýn a nať z petržele nakrájíme/nastříháme na malé kousky do misky. Nastříháme píšu, protože používám nůžky na bylinky. Poté oloupeme česnek a pomocí lisu na česnek ho přidáme do misky. Zalijeme olejem a vše smícháme a ještě osolíme.

Pečicí papír potřeme směsí oleje a bylin a poté vyskládáme bramborové plátky, které nejsou zcela dovařené. Brambory potřeme směsí také.

Troubu máme připravenou na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut, až budou brambory zlaté. Podáváme například s pečenou panenkou a nebo jím jen tak například s tvarohovým dipem nebo tatarkou.

Dobrou chuť 🙂

Text a foto: Jana Tesaříková

Komentáře z facebooku