Rychlý recept na vonící brambory po rozmarýnu a česneku:
- 5 velkých brambor
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá nať z petržele
- sůl
- olej (který nejčastěji používáte) cca 4 lžíce
- 2 stroužky česneku
Neoloupané brambory nakrájíme na kolečka, vložíme do osolené vody s kmínem a vaříme cca 15 minut.
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/385409201_1006091717128748_7992919058009466847_n-768x1024.jpg)
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/387339403_1351492125454214_7831051975404915404_n-768x1024.jpg)
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/370254668_858213155871400_5381424684931693834_n-1-768x1024.jpg)
Mezitím si připravíme plech s pečícím papírem. A dále bylinky rozmarýn a nať z petržele nakrájíme/nastříháme na malé kousky do misky. Nastříháme píšu, protože používám nůžky na bylinky. Poté oloupeme česnek a pomocí lisu na česnek ho přidáme do misky. Zalijeme olejem a vše smícháme a ještě osolíme.
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/385419583_1722643361572251_7269010639727613418_n-768x1024.jpg)
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/387482909_1694974124324175_4498828502167505312_n-768x1024.jpg)
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/370133955_1049055892945582_7433240054317544162_n-768x1024.jpg)
Pečicí papír potřeme směsí oleje a bylin a poté vyskládáme bramborové plátky, které nejsou zcela dovařené. Brambory potřeme směsí také.
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/387577418_1074482996781518_6923953357588340117_n-1024x768.jpg)
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/387494342_1503353367143579_1358326666926659561_n-1024x768.jpg)
Troubu máme připravenou na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut, až budou brambory zlaté. Podáváme například s pečenou panenkou a nebo jím jen tak například s tvarohovým dipem nebo tatarkou.
Dobrou chuť 🙂
Text a foto: Jana Tesaříková
![](https://artstarvip.cz/wp-content/uploads/2023/10/370139430_1975864536127701_437346337560972017_n-1-1024x768.jpg)
Komentáře z facebooku