Londýn: Srdce Británie a elegantní tradice

Londýn je město nevídané pestrosti a výjimečné vzrušující atmosféry, které se nedá odolat. Ať už se zajímáte o historii, módu, umění, gastronomii či noční život, je velmi nepravděpodobné, že byste byli zklamáni. 

Každého návštěvníka Londýna zaujme jeho rozloha, se svým téměř tisícem čtverečních kilometrů je totiž největším evropským městem. Londýn má téměř osm milionů obyvatel.

Turistický ruch se soustředí na oblast definovanou hlavními atrakcemi, z nichž každá v průběhu roku přitahuje jeden až sedm milionů návštěvníků: Buckinghamský palác, Britské muzeum , Národní galerie , Westminsterské opatství , sbírka voskových figurín Madame Tussaud.

Londýn je doslova zasycen památkami. Ujít by vám ovšem neměla, alespoň tato trojice: Jedenáctipatrová hodinová věž Elizabeth Tower se svou dominantou – zvonem jménem Big Ben, unikátní most přes Temži Tower Bridge a Katedrála sv. Pavla.

Na dodržování tradic si v Anglii potrpí. Tradice tady čiší z každého koutu města, ale pro turisty jsou tou nejatraktivnější záležitostí všudypřítomné uniformy. Řeč je o zdvořilých londýnských strážnících, kteří se stali doslova symbolem Londýna.

Počátky Londýna sahají až do doby starověkých Římanů, kteří v prvním století položili jeho základy. Jak stoupala sláva a význam celé země, město na řece Temži se stávalo čím dál mohutnější a kosmopolitnější. Díky své dlouhé tradici je dnes plné různorodých etnik a kultur a slouží jako obchodní, politické a kulturní středisko.

Zdroj: Britannica.com

 

Komentáře z facebooku