Filmové recenze Báry Fišerové: Teroristka

„Ústřední postavou hořké komedie Teroristka je Marie  (Iva Janžurová), učitelka v důchodu, která si jednoho dne rozhodně, že si už nechce připadat jako kráva.  V momentě, kdy jí proti „strůjci místního zla“ (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), si sežene zbraň a rozhodne se věci řešit radikálně. Brzy jí však dojde, že vražda je složitá nejen morálně, ale i prakticky. Obrátí se tedy na svého bývalého žáka (Pavel Liška), který je toho času v podmínce o cenné rady…“ (anotace ARTSTAR VIP)

Trocha mých dojmů z nového filmu Teroristka:

  • Nová filmová komedie režiséra Radka Bajgara, tvůrce např. filmu Teorie tygra či seriálu Černé vdovy.
  • Film s úžasnou paní Ivou Janžurovou v hlavní roli měl pro mě nepříliš komediální a energický rozjezd.
  • Příběh se rozvíjel zvolna, s vážností, dojemností, přecházející v lidskou agresi, mstu a nepřejícnost…až jsem místy váhala, zda-li to má být opravdu spíše komedie, vlastně tak to úplně není…
  • Komedie v jednoduchém smyslu legrace to opravdu není ani v nejmenším. Poté, co se v první polovině filmu seznámíme s postavami, jejich postavením, problémy a mocí něco řešit. Zhoupneme se do druhé poloviny filmu jako v horské dráze.
  • Pro mě vše co se odehrálo ve chvíli, kdy paní Iva Janžurová vezme vše do svých rukou a vyráží do „akce“ byl dechberoucí Tarantinovský film se skvělými hereckými výkony všech postav, s tragikomickým vtipem a situacemi typu nejakčnějších komedií Quentina Tarantina s originálním a nenapodobitelným českým humorem místy i černým.
  • Byla to opravdu filmová pecka. Doporučuji tento film všem divákům napříč věkovým kategoriím…Úžasná paní Iva Janžurová, skvělý prevít Martin Hofmann, vtipná Táňa Vilhelmová a přesvědčivé skvělé výkony ostatních herců…jedním slovem Děkuji ❤️…bylo to krásný…

Bára Fišerová

Komentáře z facebooku