Pojďme si společně udělat lahodné tvarohové koblížky. Pokud se vám nechce dělat s kynutým těstem, nebo se kynutého těsta bojíte, tak tohle je pro vás ideální a velmi rychlá varianta.
Ingredience:
250 g měkký tvaroh
200 g hladké mouky
4 vejce
1 prášek do pečiva
1 Ižička moučkového cukru
1 polévková Ižíce rumu
špetku soli
olej na smažení
moučkový cukr na obalování usmažených koblížků
Postup:
V míse smícháme měkký tvaroh s vejci, přidáme rum, cukr, sůl a hladkou mouku s práškem do pečiva. Ze zpracovaného vláčného těsta, které necháme zhruba 10 – 15 minut odpočinout, nabíráme Ižičkou menší kousky, které pečeme po obou stranách ve větším množství rozpáleného oleje asi tak 2 – 3 minuty po obou stranách. Koblížky įsou velmi rychle usmažené – vyplaví se nahoru a maii zlatohnědou barwu. Hotové je dáváme na papírový ubrousek, tím je zbavíme přebytečného tuku a pak je obalujeme v moučkovém cukru. Při podávání je můžeme ještě cukrem posypat.
Komentáře z facebooku