2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 3 vejce, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání bábovkové formy
Mouku, cukr, olej, mléko, vejce a prášek do pečiva dobře promícháme . Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a shrneme je ke krajům, aby se bábovka při pečení ve středu nevydula. Pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Je-li bábovka upečená poznáme tak, že do středu těsta vpíchneme špejli. Jestliže špejle zůstane po vyjmutí suchá, je bábovka upečená.
Další možnosti obměn receptů na bábovku:
Bábovka mramorová – do části těsta přidáme kakao.
Bábovka s rozinkami – do těsta přidáme dobře omyté a osušené rozinky.
Bábovka mandlová – do těsta přidáme oloupané a nasekané mandle.
Bábovka kakaová – do těsta vmícháme kakao.
Bábovka kokosová – do těsta přidáme nastrouhaný kokos.
Bábovka s kandovaným ovocem – do těsta přidáme nakrájené kandované ovoce.
Bábovka ořechová – do těsta přidáme nastrouhaná nebo nasekaná ořechová jádra.
Bábovka čokoládová – do těsta přidáme na drobné kousky rozdrobenou čokoládu.
Autor: Jaroslava Pechová
Foto: Jaroslava Pechová
Komentáře z facebooku