Mandlové vanilkové rohlíčky

280 g hladké mouky
100 g mandlí
70 g moučkového cukru
210 g tuku (nejlépe máslo)
šťáva z 1/2 citronu

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které necháte odležet alespoň přes noc zabalené ve folii v lednici. 

Po odležení rozdělte těsto na menší dílky a vyválejte do dlouhého válečku a rozkrájejte nožem na válečky malé. Vytvarujte do tvaru rohlíčků a vyskládejte na plech s pečícím papírem. Pečte na 160 stupňů a jakmile začnou růžovět růžky vyndejte z trouby. Je to přibližně 10minut. Čas je nutné hlídat podle vaší trouby. 

Z plechu je hned obalte ještě teplé ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Rohlíčky jsou hned dobré a měkké nemusí se nechávat rozležet třeba jako perníčky. Skladujte v plechové nebo papírová krabici, vystlané pečícím papírem v chladu na balkoně.

Foto:pixabay

(JT)

Komentáře z facebooku