1 hlávkový salát, pokud máte menší – 2 kusy
1 kostka tofu (lepší koupit ve vietnamské tržnici Sapa jejich čerstvé, pokud nemáte možnost, tak balené postačí, ale chutná jinak)
kari (špetka až lžička, podle vaší chuti)
koriandr (čerstvý)
máta (čerstvá)
sójové klíčky (jakékoli klíčky)
bílý jogurt
1 lžička worcestrová omáčky
1 lžíce sojové omáčky
Salát omyjete, nakrájíte na kousky a dáte do mísy.
Tofu nakrájíte na kostky a dáte na rozpálenou pánev, smažíte na nasucho.
Přidáte sůl, pepř, kari, sojovou omáčku, worcestrovou omáčku a koření, které vám ještě chutná, dobrý je například česnek a paprika. Tofu orestujte do křupava.
Nakrájené kousky salátu zalijte půlkou jogurtu, pokud se Vám zda jogurtu málo, přidejte podle chuti a vašeho oka. Jogurt můžete ochutit například citronem a solí, a nebo zvolit nějaký lehčí již hotový dresing. Poté orestované tofu nasypejte do salátu, přidejte koriandr a mátu.
Dobrou chuť.
(JT), fotografie Pixabay
Komentáře z facebooku