Nevíte, co k obědu? Co takhle křupavý květák z horkovzdušné fritézy.
- 1 květák
- 60 g kukuřičné strouhanky
- 1 čajová lžička papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička sušené cibule
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- olivový olej ve spreji
Květák připravíme tak, že malé kousky obalíme v česneku, paprice, cibuli, pepři a soli. Promícháme a zakápneme olejem.
Nakonec květák obalíme v kukuřičné strouhance a dáme péct do horkovzdušné fritézy na 180 °C na 15 minut.
Oběd je během pár minut a pochutnají si děti i dospělí.
Jako přílohu doporučujeme brambory s pažitkou.
Dobrou chuť
zdroj aktin, foto pixabay
Komentáře z facebooku