Tereza Blažková – filmová a divadelní herečka

Půvabná herečka s andělskou tváří, Tereza Blažková, kterou můžete znát například ze seriálu Vyprávěj,  Zoo jako pracovnici v kavárně a infocentru, z filmu Já nebo Olga Hepnarová, se na televizních obrazovkách i divadelních prknech objevuje čím dál častěji. V současné době ztvárnila v mladoboleslavském divadle legendární Adinu Mandlovou.

Tereza Blažková se v současné době často objevuje v seriálech i filmech a zároveň hraje hned v několika divadlech. Tereza má za sebou tři vysoké školy a přestože kolem umění a divadla kroužila už při studiu prvních dvou škol, k herectví samotnému se dostala až na Vyšší odborné škole herecké, kde v roce 2020 dostudovala obor Herectví a moderování.

První zkušenosti s divadlem herečka získala během hostování ve Východočeském divadle Pardubice ve hře Rasputin nebo v Městském divadle Mladá Boleslav v inscenaci Tajemství. Momentálně se v mladoboleslavském divadle mění v legendární Adinu Mandlovou, která se v Boleslavi před 114 lety narodila, představení se jmenuje Tisíc tváří Adiny.

Ve svých prvních seriálových a filmových rolích se objevila už dlouho předtím, ale většinou šlo jen o malé roličky. V roce 2012 si například zahrála v jedné epizodě Vyprávěj nebo v seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Svou filmovou kariéru zahájila komediemi Šťastná (2014) nebo Modelky s.r.o. (2014).

Mezi její známější a výraznější počiny patří seriály Tátové na tahu, Bohéma, Doktor Martin nebo filmy Já, Olga Hepnarová (2016), Rašín (2018), Vysoká hra (2020) nebo Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021).

AH

Foto: Český Rozhlas, FB Tereza Blažková, Martin Skřivánek

 

Komentáře z facebooku