LÍBÁNÍ PODLE ZVĚROKRUHU – LEV ( 23. 7. – 22. 8.)

Jde o páté znamení zvěrokruhu, které je pevné, ohnivé, denní, severní, kladné, mužské, elektrické. Vládcem tohoto znamení je Slunce.

Lev je králem zvířat a člověk narozený v tomto znamení má mnoho „královských“ vlastností. Je  velkorysý, šlechetný, důstojný, štědrý, nekompromisní a energický, klade si vysoké cíle, skrývá se v něm velká energie, jeho základní vlastností je činorodost a podnikavost, má dobrý vztah k práci, není to samotář, ale naopak dovede vycházet s lidmi a rád se jimi obklopuje, má odvahu prosazovat  své záměry, i když tomu okolí není nakloněno. Někdy bývá příliš zahleděný do sebe, jeho ego občas druhé dráždí, nicméně tím, že je málo ovlivnitelný, mívá mimořádné pracovní úspěchy. Ovšem nikdy nezapomene na ponížení, které mu někdo uštědřil, s takovým člověkem už nikdy není v dobrém vztahu.

Polibky Lva jsou divoké a vášnivé, začne líbat bez ohledu na to, je-li na druhé straně souhlas či naopak odmítání. Lev si jde za svým a zpravidla vítězí, protože líbat umí, má k tomu přirozené nadání. Nikdy se neptá, jak se druhému líbání s ním líbilo, on o sobě totiž nepochybuje a je si jistý, že podal skvělý výkon, jako ostatně vždy.

Ilustrace ke knize KNIHA O LÍBÁNÍ – Alexandra Hejlová

Příspěvek byl zpracován podle knihy Marie Formáčkové a Jindřicha Krause KNIHA O LÍBÁNÍ, vydané nakladatelstvím Jindřich Kraus – Pragoline,www.jindrichkraus.cz .  Kniha je k dostání u všech knihkupců a také v elektronické podobě na www.kosmas.cz.  

AUTOR:   zpracovala  Alexandra Hejlová

FOTO:   Nakladatelství Jindřich Kraus – Pragoline

Komentáře z facebooku