Romantický tenor Hynek Tomm v Clam-Gallasově paláci!

V nádherné dvoraně barokního Clam-Gallasova paláce chystá 3Kino ve spolupráci s Muzeem Prahy výjimečné artové filmy, jež v nabídce jiných letních kin nenajdete. Každému promítání bude předcházet kulturní program “Čekání na tmu” v podobě hudebních vystoupení či autorských čtení. 

V rámci doprovodného programu “Čekání na tmu” vystoupí  již tuto sobotu 10. srpna, od 20 hod., v Letním kině na nádvoří Clam-Gallasova paláce – Muzeum města Prahy,  zpěvák, romantický tenor, Hynek Tomm, absolvent konzervatoře, obor operní zpěv.

Jeho hlas ocenila, už v jeho pěveckých začátcích, zpěvačka s výjimečným sopránem velkého rozsahu, Eva Pilarová, a to jak na společných koncertech, tak  i na jeho CD.

Hynek Tomm nazpíval ústřední píseň k filmu Zdeňka Trošky Kameňák 3. Účinkoval v Hudebním divadle Karlin, v Divadle Semafor, v muzikálu Hair, v hlavní roli Kladivo na čarodějnice. Jeho vlastní repertoár tvoří písně, které pro něj píše převážně básník Josef Fousek a Jiří Žáček, z hudebníků pak Zdeněk Hrubý a Otto Solčány.. 

Zdroj: Hynek Tomm, Muzeumprahy.cz

 

Komentáře z facebooku