LÍBÁNÍ PODLE ZVĚROKRUHU – PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Jde o šesté znamení zvěrokruhu. Je to znamení pohyblivé, zemní, jižní, noční, magnetické, jednoduché. Vládcem celého znamení je Merkur, který je také vládcem Blíženců.

Panny nacházejí uspokojení a dokonce i štěstí v práci, jsou skromné, v projevech svých emocí zdrženlivé, ovšem nečekají, až za ně někdo rozhodne. Jsou cílevědomé, o svém životě mívají jasno. Jsou praktické, dovedou si poradit i ve velmi komplikovaných situacích, což neprojeví především v krizích. Mají organizační talent, dovedou pracovat a rozhodovat zcela samostatně, nepotřebují se ve svém názoru s nikým radit. Vyznačují se výbornou pamětí,  takže jsou velmi úspěšnými studenty, dovedou se naučit i několik cizích jazyků, jejich základní vlastností je pořádkumilovnost a čistotnost. To je sice dobrá vlastnost, ale v jejich podání to někdy může být pro ostatní nesnesitelné. Některé Panny bývají malicherné, vypočítavé a závistivé, na ty je třeba dávat si pozor, protože dovedou tyto své vlastnosti poměrně úspěšně maskovat.

Jejich polibky jsou tak jemné, že mnohdy druhého uspávají, než aby v nich rozproudily krev. Proto se k Pannám hodí takový protějšek, který je naopak divoký a nezkrotný.

Ilustrace ke knize KNIHA O LÍBÁNÍ – Alexandra Hejlová

Příspěvek byl zpracován podle knihy Marie Formáčkové a Jindřicha Krause KNIHA O LÍBÁNÍ, vydané nakladatelstvím Jindřich Kraus – Pragoline,www.jindrichkraus.cz .  Kniha je k dostání u všech knihkupců a také v elektronické podobě na www.kosmas.cz.  

FOTO:   Nakladatelství Jindřich Kraus – Pragoline

Komentáře z facebooku