Vinohradské vinobraní 2024 letos proběhne pod Žižkovskou věží

Burčák, kvalitní bílá, červená a růžová vína a k tomu spousta dobrého jídla, hudby a zábavy to je Vinohradské vinobraní. Vzhledem k probíhající revitalizaci náměstí Jiřího z Poděbrad se letos tato akce bude konat v Mahlerových sadech (pod Žižkovskou věží), 13.-14. září 2024.

Městská část Praha 3 zve všechny zájemce na již 28. ročník Vinohradského vinobraní, který se letos uskuteční ve dnech 13. a 14. září v Mahlerových sadech, vždy od 10.00 do 21.00 hodin. Změna místa konání je způsobena probíhající rekonstrukcí náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se vinobraní tradičně pořádalo. 

„Letošní ročník Vinohradského vinobraní bude jedinečný nejen kvůli tomu, že vůbec poprvé proběhne pod Žižkovskou televizní věží, ale i svým bohatým programem. Vinobraní totiž nemusí být pouze záležitostí dospělých, může být zážitkem pro celou rodinu. Program jsme proto sestavili tak, aby si na své přišli i ti nejmenší“, vysvětluje starosta Michal Vronský.

Na letošním ročníku se představí tři desítky vinařství z Čech a Moravy, které nabídnou návštěvníkům ochutnávky svých nejlepších vín. V nabídce budou k dispozici i nealkoholické varianty nápojů, např. osvěžující hroznová šťáva a nealkoholický vinný nápoj. Kromě vína bude připraven bohatý kulturní program, který zahrne široké spektrum žánrů od blues, přes country, pop, rock až po klasickou cimbálovou hudbu. 

Pro nejmenší návštěvníky bude připravena dětská zóna, kde se mohou těšit na interaktivní loutkové představení od souboru DamDam. Děti si také budou moci vyzkoušet svou zručnost ve výtvarných dílnách.

„Bez plastu“, je již tradičním heslem Vinohradského vinobraní a ani letos tomu nebude jinak. Návštěvníci si tak budou moci zakoupit vlastní skleničku za 100 Kč.

Vstup na Vinohradské vinobraní je zdarma.

Alexandra Hejlová

Zdroj: MČ Praha 3

 

 

 

Komentáře z facebooku