Bydlení ve stylu L’Art de Vivre

Styl L’Art de Vivre vychází z podstaty jednoduchosti. Žádná vyumělkovanost, předpojatost ani extrémní perfekcionalismus zde nemá místo. Tvrdí se, že tento minimalistický styl má své kořeny v Americe, ale nejvíce se váže a dovedli ho do k dokonalosti Francouzi.

Francouzi milují malé věci v životě. Zbožňují kulturu, módu, kavárny, festivaly, nakupování a historické architektonické klenoty, restaurace, k nimž bezesporu patří vysoká gastronomie a luxusní vína. To vše když smícháte, dostanete pestrý návod, jak si náležitě okořenit život.

L’Art de Vivre můžete chápat jako komplex věcí, které dávají životu barvu, texturu, ale i hloubku, hodnotu či v neposlední řadě radost. Umění žít je obecný pojem, který zahrnuje všechny aspekty a všechny oblasti života. Je tu rozdíl mezi skutečným životem – prostým potěšením autenticky a intenzivně žijícím – a povrchními hodnotami zábavných nebo monotónních dokonalostí, které se snaží být příliš organizované.

Interiéry ve stylu L’Art de Vivre můžete nalézt jak v otevřených loftech, tak ve starém domku či malém bytě. Kdybychom měli popsat slovy styl L’Art de Vivre v bydlení, byla by to kombinace vintage se špetkou boho stylu lehce ovlivněným industriálním stylem. Vše působí volně, svobodně, vyzařuje chuť žít.

Prostory jsou velice často luxusní a světlé. Interiéry zdobí nejrůznější kvalitní klasická čalouněná křesla, křesílka, klasické šatní skříně, které sdílejí barevný a útulný prostor. Dřevěné prvky s čistými liniemi nejsou výjimkou. Setkáte se častokrát se starožitnostmi, jako kdyby z výkladní skříně, které však byly láskyplně shromážděny a sousedí s moderním nábytkem a moderním vybavením. Dekorace plnící zkrášlovací funkci se také řídí heslem: všeho s mírou!

AH

Komentáře z facebooku