Hummus s avokádem

Hummus s avokádem je jako upgrade klasického hummusu na vyšší úroveň. Přidáním avokáda získáte nejen jemnější texturu, ale také krásnou nazelenalou barvu. Skvěle se hodí jako dip k čerstvé zelenině, celozrnným tortillám nebo jako náplň do sendvičů. A jestli rádi experimentujete, zkuste ho přidat do salátu. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo si s kuchyní moc nerozumí.

Ingredience pro 2 osoby:

  • 1 avokádo
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce tahini
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička soli
  • šťáva z poloviny limety
  • 1 stroužek česneku
  • trochu olivového oleje

Postup:

Všechny suroviny smíchejte a rozmixujte do požadované konzistence. Hotový hummus dozdobte uzenou paprikou, černým sezamem, pažitkou, římským kmínem a polovinou limety. Nakonec ještě zakápněte olivovým olejem. Pokud dáváte přednost mangu, použijte ho místo avokáda a vznikne vám zbrusu nový recept. 

AH

Komentáře z facebooku