Trendy kabelka podle Kate Moss: Zvířecí potisky hrají na podzim prim

Kate Moss v Paříži opět potvrzuje svůj status módní ikony s trendy kabelkou. Tašky s leopardím vzorem se opět dostaly na vrchol popularity.

V 90. letech se Kate Moss stala módní ikonou díky svému bezkonkurenčnímu stylu, šarmu s náznakem nevinnosti a ležérnímu přístupu. Všechny tyto aspekty z ní udělaly jednu z největších módních osobností své generace. Od samého počátku hvězdné kariéry nepřestala supermodelka udávat trendy: Byla zodpovědná za mánii slipových šatů, motorkářských bot i leopardího vzoru.

Vzory nikdy nebyly tak trendy jako v roce 2024. Pokud květinové motivy dobývají módní přehlídky pro sezonu jaro – léto 2025 (viděli jsme je u Loewe nebo Versace), tak právě divoké animální vzory budou letos na podzim hrát prim. Leopardi, krávy, zebry… zdobí průhledné šaty, dlouhé kabáty a trenčkoty, punčochy, boty i kabelky. U Dieselu vsadil Glenn Martens na leopardí vzor stejně jako Donatella Versace, zatímco Jacquemus představil na své přehlídce na ostrově Capri ve Ville Malaparte spojnici se zebřím vzorem.

Původně byla popularita potisků se vzorem zvířecí srsti výsledkem fenoménu mob wife. Mob wife je odvážná, dobrodružná femme fatale, která ráda koketuje s nebezpečím. V oblasti módy se vyznačuje maximalistickou estetikou, která je na hony vzdálená quiet luxury typickému pro 90. léta. V roce 2024 se z ní stává každodenní trend, který na sebe bere podobu tašek. Tomuto trendu již podlehla například Bella Hadid, která se rozhodla pro kabelku s leopardím vzorem, zatímco Dua Lipa zvolila model s efektem hovězí kůže.

Nejlépe však tento trend potvrzuje Kate Moss. Právě díky ní je leopardí potisk cool. Pařížský týden módy je v plném proudu a padesátiletá modelka byla v ulicích hlavního města spatřena s taškou s divokým motivem, která silně připomíná kabelku, kterou v 90. letech neustále nosila.

Zdroj: Vogue

Komentáře z facebooku