Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou – to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vejce
1 kypřicí prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
můžeme přidat nasekané ořechy
čokoládová poleva
marmeláda
strouhaný kokos
tuk a mouku na vymazání plechu
Postup:
Nejprve si vymažeme plech tukem a vysypeme moukou.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Těsto vlijeme na plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 180 °C.
Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
AH
Komentáře z facebooku