Sterilovaná rajčata

Na sterilovaná rajčata ve vlastní šťávě nepotřebujete nic jiného než dobrá vyzrálá rajčata. Není potřeba dolévat vodu, protože rajčata mají vody dostatek. Pokud jsou menší, do sklenic je dávejte celé, ty větší je potřeba alespoň rozpůlit.

U sterilace si musíme dát pozor hlavně na to, ať máme skleničky dobře umyté. Pak už stačí jenom čerstvá rajská jablíčka pečlivě omýt a opatrně jim vyříznout zbytky po stopce.

Rajčata, ať už celá nebo nakrájená, naskládáme do čistých sklenic a nebojíme se přitlačit. Otřeme hrdla sklenic a pevně je zavíčkujeme.

Nepoužíváme žádné přísady ani nálevy a sterilujeme při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Takto upravená rajčata se po otevření dají velmi snadno oloupat a můžeme je díky přírodní chuti použít na přípravu omáček na těstoviny nebo do guláše. Zkrátka všude tam, kde rajčata patří.

AH

Komentáře z facebooku