Když přijdou sychravé dny, rozhodně si zkuste uvařit dýňovou polévku. Zahřeje a provoní celou kuchyň.
Dýni hokaido nemusíte loupat, protože její slupka díky tepelné úpravě změkne. Jiné druhy dýní stačí oloupat škrabkou, rozříznout na poloviny či čtvrtiny a lžící vydlabat střed se semínky. Ty nevyhazujte, můžete si z nich připravit báječné mlsání. Stačí je propláchnout, osušit a upražit.
Ingredience:
1 menší dýně hokaido
1 l zeleninového vývaru
100 g smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
kari
chilli
muškátový květ
Postup:
Dýni rozpůlíme a vydlabeme část se semínky. Poté ji nakrájíme na kostičky. Nakrájenou dýni dáme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Podle chuti přidáme sůl a muškátový květ.
Pak polévku rozmixujeme dohladka a necháme ještě krátkou chvíli probublávat. Polévku můžeme zahustit 2-3 lžícemi mouky rozmíchané ve vodě nebo jíškou. Přidáme smetanu, zbylé koření podle chuti, promícháme a necháme asi 20 minut provařit.
AH
Komentáře z facebooku