Patricie Pagáčová míří do Specialistů. Z Ulice si přivede významnou posilu

Práce v elitním týmu pražských kriminalistů nenabízí téměř žádný prostor pro osobní život, natožpak pro rodinu a děti. To byl důvod, proč u Specialistů skončila kapitánka Zuzana Koutná (Zuzana Kajnarová). Naštěstí měl ale major Strouhal (Martin Dejdar) eso v rukávu. Přesněji tedy kapitánku Emu Královu, mladou policistku, kterou si zahraje Patricie Pagáčová.

Patricie Pagáčová do Specialistů nepřijde sama. Ze seriálu Ulice si přivede svou náhradní maminku, kterou před lety, na pár týdnů ztvárnila Veronika Žilková.

Nejnovější členka týmu

Vstup na scénu a první kontakt s majorem Strouhalem se Emě Králové sice vůbec nevyvede, ihned se však zapojí do vyšetřování a šéfovi, ale i zvědavým kolegům tak bude mít hned možnost dokázat, že má na to, stát se plnohodnotným členem týmu. „Nejen díky svému neuvěřitelnému smyslu pro humor je Patricie skvělým přírůstkem našeho týmu Specialistů. Oceňuji na ní zejména vzrušující a osvěžující dynamiku, kterou vnáší do již tak fantastické skupiny vyšetřovatelů,“ charakterizovala kreativní producentka seriálu Heike Richter-Karst přínos Patricie pro seriál.

Hrát kriminalistku byl můj sen

Radost z nové pracovní nabídky sdílí i samotná Patricie: „Natáčení se mi líbí moc, jsem nadšená. Baví mě hrát kriminalistku a vyšetřovat vraždy. Nevím, jestli je to sen každé herečky, ale můj sen to byl. Strašně mě to lákalo, takže jsem velice potěšená a vděčná, že se mi to splnilo,“ popsala Patricie Pagáčová své první dojmy z natáčení Specialistů. Na roli však nestačilo jen naučit se scénář. Patricii čekala také odborná průprava. „Měla jsem schůzku se skutečným kriminalistou, kdy jsme si asi dvě hodiny povídali. A protože mě baví číst detektivky, tak mě vyprávění o reálných případech bavilo šíleně. A mimo jiné jsem dostala tipy, jak se chovat, abych jako policistka nebyla pro smích,“ vysvětlila.

​Zkoušení před zrcadlem

Setkání s kriminálním poradcem byl jen začátek. Patricii čekal kaskadérsko-kriminalistický trénink ohledně nasazování pout, držení pistole, a to i ve chvíli, kdy pronásleduje pachatele. „I tohle školení mě bavilo úplně extrémně a doufám, že si to v průběhu natáčení ještě zopakuji. Teď na začátku sice nemám žádné akčnější scény, ale zanedlouho mě čeká natáčení, kdy budu sama někoho pronásledovat ve starém rozpadlém stavení. Na to se moc těším, to jsem si už doma v koupelně před zrcadlem představovala a připravovala,“ směje se Patricie, která doufá, že bude působit věrohodně.

Žilková zase jako máma

Mladá kapitánka však do seriálu nepřichází sama. Nemá sice partnera, zato ji doprovází starostlivá maminka, kterou ztvárňuje Veronika Žilková. Na place se tak sejdou po téměř dvaceti letech. „Vracím se jako máma Patricie Pagáčové. Já už jsem jí totiž jednou mámu hrála. To bylo v seriálu Ulice, ale to se ještě jmenovala Patricie Solaříková a bylo jí asi deset nebo dvanáct let. Bylo to v době, kdy Tereza Brodská musela jít na operaci se zády a já jsem šla hrát na šest týdnů za ni. A vím přesně, kdy to bylo, protože Kordulce tehdy bylo asi šest týdnů a teď jí bylo devatenáct. Myslím ale, že si to nyní již nikdo nedal dohromady a že spíše rozhodlo to, že jsme obě blondýny a jsme si trochu podobné,“ připomněla s úsměvem společné natáčení v Ulici Veronika Žilková.

Na nové díly si diváci budou muset chvíli ještě počkat. Ovšem nenechte si ujít pravidelné reprízy na Nově nebo si seriál připomeňte na Voyo. 

Zdroj: TV NOVA

Komentáře z facebooku