Jaké by to byly Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Klasika mezi cukrovím by vám na štědrovečerní tabuli určitě neměla chybět. A co teprve při sledování vánočních pohádek. Náš recept je z vlašských ořechů, ale klidně je můžete mixovat i s lískovými oříšky. Obecně platí, že je ideální začít s některými druhy už první adventní neděli. Proto si dnes na první adventní neděli upečte tyto vanilkové rohlíčky.
Ingredience:
340 g másla
100 g cukru moučka
420 g hladké mouky
160 g mletých vlašských ořechů
1 špetka soli
Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr
Postup přípravy:
Plech vyložíme pečicím papírem.
Všechny suroviny na vále zpracujeme v pevné těsto, které necháme nejlépe přes noc v chladu odležet.
Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, ukládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým cukrem.
Foto: Pixabay
Komentáře z facebooku