Emmy Awards 2024: Móda z červeného koberce

Sezóna červených koberců je v plném proudu. Po festivalech v Benátkách a Torontu se konalo předávání cen Emmy. I letos se na červeném koberci sešly ty největší televizní hvězdy, aby stylově oslavily večer, který patřil cenám Emmy 2024. Mezi těmi, kdo přišel vzdát hold loňským nejlepším seriálovým počinům, nechyběla Selena Gomez, Meryl Streep, Jeremy Allen White nebo Ayo Edebiri – samozřejmě v dokonalých módních kreacích.

Celému večeru dominoval glamour klasického hollywoodského střihu. Nešlo o event, který by bořil zajetá pravidla dress codu nebo konvence, ale nechybělo ani pár módních výstřelků, které daly prostor o to více zazářit formálnějším lookům. Hvězda seriálu Yellowjackets Ella Purnell a její stříbrná róba od Rabanne dala klasickým slip-on šatům futuristický (a trochu disco) nádech.

Mnoho celebrit se rozhodlo pro tmavé róby sahající až na zem, klasické siluety a sloupové šaty. Přesto se našlo i pár zajímavých outfitů, které stojí za pozornost. Například Selena Gomez oblékla dlouhé černé šaty od Ralpha Lorena za krk s krajem lemovaným stříbrnými aplikacemi a vypadala nádherně. V černé dorazila také Reese Witherspoon. Ta oblékla klasické černé šaty Dior bez ramínek s jemnými květinovými detaily Bez jakéhokoliv barevného detailu pak měla na sobě černé šaty od Diora Elizabeth Debicki, která si z večera odnesla cenu za nejlepší vedlejší roli v dramatickém seriálu ztvárnění princezny Diany v seriálu Koruna od Netflixu.

Některé dámy však přišly i ve světlejších odstínech a výraznějších barvách. Například herečka Meryl Streep dorazila ve světle růžovém kostýmu s blůzou s mašlí u krku ve stejné barvě od Alexandra McQueena a byla velice šik. Ve stejném odstínu dorazila i Rita Ora, kterou jako obvykle doprovodil její manžel Taika Waititi. Na sobě měla šaty Tamara Ralph FW24 Couture s peříčkovým pláštěm. Velice podobný model ze stejné kolekce a ve stejné barvě ten večer vynesla dokonce i Eiza González.

Na červeném koberci převládala také stříbrná. Kromě některých, které měly na šatech stříbrné detaily, byly i dámy, které dorazily ve stříbrné celé. Mezi těmi byla Jennifer Aniston v krásných perličkových šatech nebo Catherine O’Hara v průsvitné róbě s motivem růží, oboje od Oscara de la Renty. Ve stříbře oděná pak byla i Gillian Anderson nebo hvězda Bridgertonových Nicola Coughlan.

Herečka Sofia Vergara patřila k těm, které oblékly výraznější kousky. Na Emmy vynesla výraznou červenou. Šaty Dolce&Gabbaba se vyznačovaly siluetou na tělo a celkem odvážným výstřihem. Naomi Watts zase oblékla zelené šaty bez ramínek. Z černo-růžovo-stříbrné palety pak vyčnívala i herečka Dakota Fanning, která aktuálně zazářila v seriálu Netflixu Svatba roku. Ta na černém koberci pózovala ve zlatých šatech posetých perličkami do Armani Privé.

AH

Komentáře z facebooku