Hummus s avokádem je jako upgrade klasického hummusu na vyšší úroveň. Přidáním avokáda získáte nejen jemnější texturu, ale také krásnou nazelenalou barvu. Skvěle se hodí jako dip k čerstvé zelenině, celozrnným tortillám nebo jako náplň do sendvičů. A jestli rádi experimentujete, zkuste ho přidat do salátu. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo si s kuchyní moc nerozumí.
Ingredience pro 2 osoby:
- 1 avokádo
- 1 plechovka cizrny
- 2 lžíce tahini
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička soli
- šťáva z poloviny limety
- 1 stroužek česneku
- trochu olivového oleje
Postup:
Všechny suroviny smíchejte a rozmixujte do požadované konzistence. Hotový hummus dozdobte uzenou paprikou, černým sezamem, pažitkou, římským kmínem a polovinou limety. Nakonec ještě zakápněte olivovým olejem. Pokud dáváte přednost mangu, použijte ho místo avokáda a vznikne vám zbrusu nový recept.
AH
Komentáře z facebooku