Hrnečkový perník na neděli

Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou – to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.

Ingredience:

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek cukru krupice

1 hrnek mléka

1/2 hrnku oleje

1 vejce

1 kypřicí prášek do perníku

1 vanilkový cukr

2 lžíce kakaa

můžeme přidat nasekané ořechy

 

čokoládová poleva

marmeláda

strouhaný kokos

 

tuk a mouku na vymazání plechu

Postup:

Nejprve si vymažeme plech tukem a vysypeme moukou.

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.

Těsto vlijeme na plech a vložíme do středně předehřáté trouby.

Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 180 °C.

Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

AH

Komentáře z facebooku