Kanadská herečka a scenáristka Catherine O’Hara

Sedmdesátiletá Catherine O’Hara začínala jako komička v roce 1974 a v 80. a 90. letech ztvárnila řadu rolí (její nejznámější rolí byla asi Kevinova matka v sérii Sám doma). V posledních letech zaznamenala novou vlnu popularity díky roli teatrální Moiry Rose v seriálu Schitt’s Creek, který loni po pěti letech skončil.

V letošním roce se Catherine O’Hara objevuje na veřejnosti zase o něco více než dřív. Tim Burton totiž natočil, šestatřicet let od premiéry slavného rodinného hororu Beetlejuice, pokračování ikonické komedie Beetlejuice (dvojka nese název Beetlejuice Beetlejuice) a herečka si nenechala ujít příležitost znovu ztvárnit roli excentrické Delii Deetz.

Má to štěstí, že hrála hned v několika velmi zapamatovatelných rolích. Kromě Delii to byla i zmíněná Kevinova máma Kate McCallister nebo Moira Rose v seriálu Městečko Schitt’s Creek, za kterou dokonce vyhrála Emmy i Zlatý glóbus.

Mezi její další filmové počiny patří například snímky Po zavírací době, Penelope nebo Poslední ze slavných králů. Během let se herečka realizovala i coby dabérka animovaných filmů.

AH

Komentáře z facebooku