Společnost Primark zahájila kampaň „Jsme s vámi“ na podporu boje proti rakovině prsu

Společnost Primark  zahájila čtvrtý ročník kampaně na podporu boje proti rakovině prsu s názvem „Jsme s vámi“. Dar v celkové výši dosahující téměř 30 milionů korun včetně 150 000 korun v Česku poputuje k charitativním organizacím podporujícím výzkum rakoviny prsu a pomoc pro lidi potýkající se s touto nemocí.

Kampaň tentokrát upozorňuje na osudy pěti žen z pěti různých zemí, které onemocněly rakovinou prsu. Prostřednictvím autentických videí a fotografií, které se objeví ve výlohách více než 450 prodejen Primark po celém světě a na digitálních kanálech, se tyto skutečné ženy dělí o své silné příběhy plné zranitelnosti, solidarity a síly a zdůrazňují význam podpory, které se jim dostalo. Součástí kampaně je také dar ve výši téměř 30 milionů korun pro charitativní organizace zabývající se rakovinou v Evropě a USA, včetně 150 000 korun v Česku. Darované finanční prostředky poputují na zvyšování povědomí, výzkum a podporu onkologických služeb.

 Kromě celosvětového daru v celkové výši téměř 30 milionů korun si společnost Primark vytyčila ambiciózní cíl vybrat stejnou částku také prostřednictvím fundraisingu v prodejnách a aktivací na všech trzích včetně Česka. Zaměstnanci i zákazníci Primarku se budou moci do sbírky zapojit a pomoci tak získat další potřebné finanční prostředky pro lokální dobročinné organizace.

V Česku budou vybrané finanční prostředky věnovány Alianci žen s rakovinou prsu, která v současné době zastřešuje celkem 40 pacientských organizací. Kromě informační a edukační činnosti se aliance soustředí i na metodickou pomoc organizacím onkologicky nemocných, koordinaci projektů a kampaní pro prevenci a léčbu rakoviny prsu a zlepšování práv a podmínek pacientek s touto nemocí.   

Nejnovější kolekce značky Primark na podporu boje proti rakovině prsu zahrnuje 37 výrobků a skládá se ze dvou řad. Řada výrobků po operaci zahrnuje specializované produkty vyvinuté pro ženy léčící se s rakovinou prsu. Řada solidarity je pak limitovanou edicí pro všechny k příležitosti měsíce boje proti rakovině prsu.

  • Řada výrobků po operaci: Tyto produkty byly navrženy s důrazem na praktičnost a pohodlí. Kolekce zahrnuje podprsenku bez kostic se skrytým zipem a podprsenku pod tričko se zapínáním vpředu, která přináší pohodlí a snadné oblékání a svlékání po operaci. Všechny pooperační podprsenky, jejichž ceny začínají na 210 Kč, mají měkkou bavlněnou či modalovou podšívku šetrnou k pokožce, kapsy na epitézu a jsou k dispozici v různých barvách včetně světle růžové, moka a černé.

  • Řada solidarity: Letošní solidární kolekce zahrnuje produkty pro volný čas včetně mikin, triček, pyžam a spodního prádla. Novinkami jsou osvěžující fixační sprej, olej na rty, podkladový krém, oblíbený cestovní hrnek Primark v růžové barvě, růžový pletený svetr, pyžamový komplet se širokými nohavicemi pro větší pohodlí a také pánské bezešvé boxerky a ponožky. Cena produktů začíná na 130 Kč a kolekce bude dostupná ve všech prodejnách od 1. října.  

„Děkujeme společnosti Primark za podporu žen, které pocházejí nebo prošly rakovinou prsu. Vážíme si i toho, že kampaň „Jsme s vámi“ je spojena s informacemi o důležitosti prevence ve formě samovyšetřování a účasti na mamografickém screeningu,“ říká Štěpánka Pokorná, ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu.

Maciej Podwojski, ředitel společnosti Primark pro střední a východní Evropu, uvedl: „Společnost Primark se zavázala podporovat ženy ve všech fázích jejich života. Chceme, aby se i ženy, které onemocněly rakovinou prsu, cítily silné a sebevědomé. Proto letos v říjnu a po celý rok podporujeme osvětu o rakovině prsu a ženy, které jí onemocněly, prostřednictvím našich cenově dostupných výrobků po operaci a darů neziskovým organizacím. Snažíme se také zvyšovat povědomí o samovyšetření a důležitosti včasného odhalení rakoviny prsu prostřednictvím edukačních materiálů v prodejnách a na našich digitálních kanálech.“

„Jsme hrdí na letošní kampaň ‚Jsme s vámi‘, která sdílí příběhy skutečných žen, z nichž každá píše svůj příběh boje s rakovinou prsu. Jejich videa a fotografie nám připomínají, že onemocnění a léčba představují cestu, která je pro každého jiná. Také potřebná podpora pro tyto ženy může vypadat u každé z nich jinak, ale jen díky tomu, že jim porozumíme, je můžeme i lépe podpořit“, dodal Maciej Podwojski.

Zdroj: Primark

AH

Komentáře z facebooku