Nadační fond LA VIDA LOCA uspořádal druhý ročník wellbeing konference Sebezáchranka

Nadační fond LA VIDA LOCA úspěšně uspořádal druhý ročník wellbeing konference Sebezáchranka, která se uskutečnila v říjnu 2024 v pražském Greenpoint centru. Konference, zaměřená na zdravotníky a pečovatele, se věnovala důležitému tématu péče o sebe v jejich náročných profesích.

Zleva : ředitelka Nadačního fondu LA VIDA LOCA Karolína Kapítánová

Zprava: Martina Wojtylová Opava, zakladatelka Nadačního fondu LA VIDA LOCA

Zdravotníci i pečovatelé totiž často pracují v extrémně vypjatých podmínkách, kde je obtížné najít čas na regeneraci, a právě Sebezáchranka se stává prostorem pro sdílení praktických rad a technik, jak se zastavit a načerpat novou energii.

„Jsme vděční, že jsme mohli uspořádat další ročník této konference a podpořit tolik zdravotníků a pečovatelů, kteří denně čelí velkým fyzickým i psychickým výzvám. Sebezáchranka je pro ně příležitostí, jak se dozvědět o nových možnostech, jak o sebe pečovat a sdílet své zkušenosti s ostatními,“ uvedla ředitelka Nadačního fondu LA VIDA LOCA Karolína Kapítánová.

Akce proběhla za podpory Magistrátu hlavního města Prahy a významnou roli sehráli také spíkři, mezi nimiž byli odborníci na duševní zdraví, osobní rozvoj a wellbeing. V jejich vystoupeních se zaměřovali na strategie, jak zvládat stres, udržovat duševní pohodu a pečovat o fyzické zdraví.

Martina Wojtylová Opava, zakladatelka Nadačního fondu LA VIDA LOCA, k této příležitosti dodává: „O zdravotní i nezdravotní personál nemocnic po celé České republice pečujeme už od roku 2015. Jsme si vědomi, že právě pečovatelé jsou klíčoví pro naši společnost. Zpočátku šlo o malá školení na jednotlivých odděleních, ale díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy se nám podařilo rozvinout tyto aktivity v pravidelné konference. Ty jsou připraveny tak, aby si zde každý mohl odpočinout a dobít své baterie – ať už tělesné, nebo duševní. A jsem ráda, že tento ročník předčil očekávání všech.“

Sebezáchranka i nadále zůstává klíčovou platformou pro zlepšení kvality života těch, kteří neúnavně pomáhají druhým.  Už nyní, Nadační fond LA VIDA LOCA, pracuje.na dalším ročníku.

AH

Zdroj: Nadační fond LA VIDA LOCA

Komentáře z facebooku