Vánoční perníčky s medem

Cukroví je nedílnou součástí českých Vánoc a jeho vůně linoucí se snad z každé kuchyně neodmyslitelně patří k předvánoční atmosféře.  Perníčky patří mezi jedno z nejstarších cukroví. Teď je ideální čas zadělat těsto na perníčky. To byste totiž měli nechat v lednici uležet alespoň dva dny. Napečené perníčky naskládejte do krabice, přidejte k nim na poloviny překrojená jablka a uložte na chladné a vlhké místo, nejlepší jsou sklepy, komory a kryté balkony. Během následujících dnů se krásně rozleží a změknou. 

Těsto:

100 g másla

2–4 vrchovaté lžíce medu

2 ks vajec

140 g moučkového cukru

400 g hladké mouky

1 lžička jedlé sody

2 lžičky perníkového koření 

2 lžičky kakaa (holandského typu) 

mouka (na podsypání)

vejce (na potření)

Poleva:

1 ks bílku

150–200 g (podle velikosti vejce) moučkového cukru

1 lžička bramborového škrobu

citronová šťáva podle chuti

špetka soli

Komentáře z facebooku