Křehké vanilkové rohlíčky

Jaké by to byly Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Klasika mezi cukrovím by vám na štědrovečerní tabuli určitě neměla chybět. A co teprve při sledování vánočních pohádek.  Náš recept je z vlašských ořechů, ale klidně je můžete mixovat i s lískovými oříšky. Obecně platí, že je ideální začít s některými druhy už první adventní neděli.  Proto si dnes na první adventní neděli upečte tyto  vanilkové rohlíčky.

Ingredience:

340 g másla

100 g cukru moučka

420 g hladké mouky

160 g mletých vlašských ořechů

1 špetka soli

Na obalení:

moučkový cukr

vanilkový cukr

Postup přípravy:

Plech vyložíme pečicím papírem.

Všechny suroviny na vále zpracujeme v pevné těsto, které necháme nejlépe přes noc v chladu odležet.

Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, ukládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým cukrem.

Foto: Pixabay

Komentáře z facebooku