Město módy a kultury: Miláno

Miláno je druhé největší město Itálie, známé jako světové centrum módy a designu. Nabízí však toho mnohem víc než jen nákupy v luxusních buticích. Toto historické město je domovem skvostných památek, bohatého kulturního dědictví a úchvatných architektonických skvostů.

Katedrála Duomo di Milano je jednou z největších gotických katedrál na světě a je symbolem města. Prohlédněte si jeho úchvatnou fasádu, zdobenou stovkami soch a nezapomeňte navštívit terasu na střeše, odkud budete mít úchvatný výhled na město.

Galleria Vittorio Emanuele II – tato impozantní obchodní galerie z 19. století je jedním z nejstarších nákupních center na světě. Procházka pod její skleněným stropem a klenbou je zážitkem samo o sobě, ale také zde najdete luxusní butiky, kavárny a restaurace.

Klášter Santa Maria delle Grazie je známý především díky slavné fresce Leonarda da Vinci „Poslední večeře“. Toto mistrovské dílo je jednou z nejznámějších a nejcennějších maleb na světě.

Pinacoteca di Brera – tato prestižní umělecká galerie sídlí v Palazzo Brera a je jedním z nejdůležitějších muzeí v Itálii. Pinacoteca di Brera hostí neuvěřitelnou sbírku italských a evropských uměleckých děl od středověku až po 20. století. Mezi nejslavnější umělce zastoupené v galerii patří Caravaggio, Raffael, Tizian a mnoho dalších.

Castello Sforzesco – tento impozantní hrad postavili v 15. století vévodové ze Sforzy a dnes je domovem několika muzeí a uměleckých sbírek, včetně děl od Michelangela a Leonarda da Vinci. Prohlédněte si dělostřelecké nádvoří, původní zdi a hradní věže.

Zdroj: comune.milano.it

Komentáře z facebooku