Výstavu Alexandry Hejlové slavnostně otevřeli manželé Helena Vondráčková a Martin Michal

Alexandra Hejlová není na české výtvarné scéně žádným nováčkem, svá díla vystavuje už téměř třicet let a mají úspěch nejen na českém poli, ale i v zahraničí. 

Foto: Dagmar Pavlíková

V úterý 12. 2. otevřela v Přírodovědném klubu Barrande  svou novou výstavu pod názvem „Valentýnské setkání“ a návštěvníci měli možnost vidět unikátní výtvarná díla z její sbírky – obrazy, šperky či knihy, které ilustrovala. Některá z nich byla po mnoha letech exklusivně zapůjčena a zřejmě také i naposled, od kupců ze soukromých sbírek v zahraničí (například Švýcarsko – portrét Ivety Bartošové, USA, Německo). Výstava potrvá do 22. 2.2019.

Foto: Dagmar Pavlíková

Vernisáž slavnostně zahájili manželé Helena Vondráčková a Martin Michal, kteří nebyli na její vernisáži poprvé a s Alexandrou Hejlovou spolupracují celou řadu let a Alexandra si neskutečně váží jejich podpory a jejich přízně.

Helena Vondráčková se v den vernisáže vrátila přímo z Bratislavy z několika náročných promo dnů, jelikož 15. června bude mít v Nitře velký koncert v amfiteátru pro 12 000 lidí. Kromě toho tam vystupovala i na plese mediků a byla i v Dámském klubu. Jinými slovy, byl to pro ni dost náročný výjezd, ale přesto se vrátila do Prahy a večer se účastnila vernisáže Alexandry Hejlové.  „Mám ráda krásné věci a těch tu je vystaveno více než dost.“ sdělila na akci známá zpěvačka.

Foto: Dagmar Pavlíková

Foto: Dagmar Pavlíková

Výtvarnici přišlo podpořit také plno dalších známých osobností a přátel – hudební skupina Maxíci, kterým padla do oka výtvarně zpracovaná kytara z její dílny, ale jak sama podotkla, kytara není na hraní, ale je jen dekorativní. Nápad byl prostý, kytaru jí dala její kamarádka, zda by s ní něco nechtěla udělat, a tady je výsledek. Dále se zúčastnila zpěvačka a moderátorka Českého rozhlasu Jana Chládková a operní diva Edita Randová. „Její tvorba mě zaujala hlavně proto, že mě oslovuje svou konkrétností a krásně vystihuje všechny barvy života.“ komentuje operní pěvkyně

Foto: Dagmar Pavlíková (Hudební skupina Maxíci)

Foto: Dagmar Pavlíková

Na vernisáž dorazila i ředitelka Charity dětem Jana Pletněvová, se kterou výtvarnice poslední dva roky spolupracuje a již společně chystají vernisáž výstavy dětí, které Alexandra učí v jejím Dětském kulturním centru na Letné. Bez zajímavosti není ani účast Goldy – Zlaty Dvořákové, která s Alexandrou celou výstavu pořádala. Jak prozradila výtvarnice, tak měly po delší době svůj comeback a už teď chystají společně další výstavu. Nesměl chybět ani životní partner Hejlové – zpěvák, hudebník a nakladatel Jindřich Kraus.

„Se Sandrou jsme se poznaly na podobné akci v hotelu ILF, kde také probíhala vernisáž. Zaujaly mě její obrazy a hlavně šperky, nějak jsme si vzájemně rozuměly, líbí se mi její nápaditost a skromnost. Navíc, její tvorba na mě působí pozitivně. Mám od ní šperk ve formě náramku, nevím proč, ale působí na mě pocitem radosti a klidu.“ sdělila našemu magazínu ředitelka Charity dětem Jana Pletněvová

Foto: Dagmar Pavlíková (Jana Pletněvová – Charita dětem)

Foto: Dagmar Pavlíková  (vlevo GOLDA-Zlata Dvořáková, vpravo pí.Koloušková/Podologický institut)

Foto: Dagmar Pavlíková

Foto: Dagmar Pavlíková

Foto: Dagmar Pavlíková

Foto: Dagmar Pavlíková ( s Janou Chládkovou)

Foto: Dagmar Pavlíková

Foto: Dagmar Pavlíková

Foto: Dagmar Pavlíková

 

AUTOR: Ondřej Syrový

FOTO: Dagmar Pavlíková

 

Komentáře z facebooku