Jindřich Kraus pokřtil v Obecním domě své nové CD – Gratulovat přišli Štědroň, Mattioli, Randová a Boura

V úterý dne 12. 3. 2019 se v luxusních prostorách secesního architektonického klenotu v Praze – Obecním domě, uskutečnil neméně pozoruhodný křest nově vycházejícího CD zpěváka a hudebníka Jindřicha Krause – S láskou. Kavárnu vyhlášeného objektu tak v pozdních večerních hodinách doslova zaplavila přehlídka múz…

I když sám Jindřich Kraus tvrdí, že jeho CD S láskou je už v pořadí jeho posledním vydaným albem, nemusíme mu věřit. Jak předvedl na pódiu, umělecké energie má stále na rozdávání, a tak neváhal a spolu se svými hosty si i na vlastním křtu rovněž pěvecky zaúčinkoval. Kmotry jeho alba a současně i účinkujícími se pak stali neméně známé osobnosti. Se slovy mnoha štěstí a úspěchů se dostavili operní pěvci – mezzosopranistka Edita Randová a italský zpěvák Dávide Mattioli. Speciální úkol získal pak Slávek Boura, jemuž byl svěřen nejen úkol moderování večerního programu, ale rovněž tak i provedení samotného křtu CD, které neproběhlo standardně – šampaňským, nýbrž prostřednictvím speciálně vyrobených papírových srdíček, o jejichž výrobu se postarala životní partnerka Jindřicha Krause – malířka a výtvarnice Alexandra Hejlová.

„Jindrovi přeji pevné zdraví a hodně dalších úspěchu a CD pak ať se prodává a přináší radost do našich domovu, aut, prostě všude!“ popřála u příležitosti křtu Jindřichovi a jeho CD Edita Randová.

Moderátor večera – Slávek Boura se zase s humorem sobě vlastním, soustředil na materiální část věci: „Drahý Jindřichu, ať se tvé písně pouštějí a poslouchají tak, že ti vydělají na bohatý důchod a inspiruje k dalšímu CD plného nových a neotřelých písní, ať si ve zdraví tvůrčí….“

Své přání dodal samozřejmě i zpěvák italského původu Dávide Mattioli: „Přeji cédéčku, aby dalo lidem radost a úsměv, aby byla radost na srdci… A ať mu zůstane ta chuť, zpívat pořad dál, ať tak silná, jako ta má!“ pronesl s úsměvem charismatický Dávide.

Mezi speciální hosty, kteří rovněž ozvláštnily atmosféru ve speciálních prostorách slavného domu v srdci Prahy, patřil například i herec a zpěvák Jiří Štědroň, který své vstoupení pojal, podobně jako Jindřich Kraus s nadsázkou a divadelním akcentem. I on popřál Jindřichu Krausovi a jeho CD vše nejlepší: „Písničky Jindřicha Krause rostou z podobných generačních i žánrových kořenů jako písničky moje a proto jim dobře rozumím a držím jim všechny palce. Nejradši bych Jindrovu novému cédečku „S láskou…“ – popřál raketový start, hvězdný let a nehasnoucí záři, ale jelikož jsem se nikdy nenaučil používat velká slova, asi by mi to nikdo nevěřil. Zůstanu radši u skromného, ale srdečného hodně štěstí a ZLOM VAZ!“ dodal Štědroň.

Závěr večera pak patřil společenskému setkání a vyhlášení výsledků tomboly, do níž věnovali svá díla, jako ceny, právě hlavní účinkující. S trochou štěstí tak bylo možné vyhrát například umělecké šperky od Alexandry Hejlové, knihu od Jiřího Štědroně – „Nikam se necpi!“ jako i další knihy z Nakladatelství Jindřich Kraus – Pragoline, CD operní pěvkyně Edity Randové , nebo samotné CD křtěné – „S  láskou…“ od Jindřicha Krause.  V tombole mimo jiné také byly tři hodnotné ceny od firmy HILARION – podologický institut, a to na přístrojovou pedikúru,  kosmetiku či masáž.

Novému hudebnímu nosiči pak přišla popřát celá řada známých tváří a hostů, kteří patří (nejen) k přátelům umělecké dvojice Kraus-Hejlová.

 

AUTOR:    Ph.Dr.  Michaela Košťálová (historička umění, spisovatelka)

Ondřej Syrový

FOTO:       Dagmar Pavlíková

Komentáře z facebooku