- 4 velká vejce
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- špetka soli
- trocha másla na potření pečicího papíru
Na náplň
-
-
- 2 kelímky smetany ke šlehání 33 %
- 1–2 lžíce moučkového cukru, dle chuti
- moučkový cukr na poprášení
-
Postup:
Rozpalte troubu na 200 stupňů. V míse vyšlehejte zvlášť žloutky s cukrem do pěny a potom vsypte přes jemné sítko kakao a promíchejte. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka zapracujte do hmoty. Ihned rovnoměrně rozetřete stěrkou přes celý plech vyložený papírem na pečení, který je potřený máslem. Pečte zprudka 5 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Po upečení vyjměte z trouby, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.
Mezitím si ušlehejte smetanu (můžete přidat moučkový cukr, dle Vaší chuti). Plát vychladlého, upečeného těsta, potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru srolujte. Nechte chvíli ztuhnout v chladničce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Autor: Alexandra Hejlová
Foto: archiv
Komentáře z facebooku