Kakaová roláda se šlehačkou

  • 4 velká vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • špetka soli
  • trocha másla na potření pečicího papíru

Na náplň

      • 2 kelímky smetany ke šlehání 33 %
      • 1–2 lžíce moučkového cukru, dle chuti
      • moučkový cukr na poprášení
Postup:

Rozpalte troubu na 200 stupňů. V míse vyšlehejte zvlášť žloutky s cukrem do pěny a potom vsypte přes jemné sítko kakao a promíchejte. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a zlehka zapracujte do hmoty. Ihned rovnoměrně rozetřete stěrkou přes celý plech vyložený papírem na pečení, který je potřený máslem. Pečte zprudka 5 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Po upečení vyjměte z trouby, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.

Mezitím si ušlehejte smetanu  (můžete přidat moučkový cukr, dle Vaší chuti). Plát vychladlého, upečeného těsta, potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru srolujte. Nechte chvíli ztuhnout v chladničce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Autor: Alexandra Hejlová

Foto: archiv

Komentáře z facebooku