Benefiční koncert „Kdo má rád“roztančil publikum

Text a fotografie: Jana Tesaříková

V sobotu 2. září 2023 proběhl v Nových Hradech 13. ročník benefičního koncertu „Kdo má rád“. Před koncertem od 11 hodin se uskutečnil dětský den s různými atrakcemi a úkoly pro děti různých věkových kategorii. Krásný slunný den za příjemných venkovních teplot si děti náramně užily a po dětském dnu se přesunuly i s rodiči do vnitřních prostor Kulturního centra Máj.

Přibližně v 18:10 po naplnění sálu se rozezněla znělka, která jmenovala sponzory akce. Následně se na jevišti objevila krásná moderátorka Michaela Doležalová, která nejen svou krásnou tváří zpestřila celý večer, ale také svým humorem. První na podiu byl zpěvák Martin France společně se starostou obce Nové Hrady Vladimírem Hokrem a ředitelem prachatické nemocnice Michalem Čarvašem, aby vysvětlili, že výdělek z benefičního koncertu poputuje na Dětské oddělení prachatické nemocnice. Dále uctili památku nedávno zesnulého zpěváka Vaša Patejdla.

Koncert zahájila zpěvačka Jarmila Zedníková, která svým hlasem pohladila na duši všechny přítomné v sále. Repertoár písní, které vybrala vehnala některým slzy dojetí. Nadále jako překvapení večera byla velmi nadaná slečna jménem Natálie Neprašová, která již byla viděna například na Zpívání z balkonu Českolipské radnice. Její pěvecký výkon roztleskal publikum a mladá slečna odcházela z podia za bouřlivého potlesku s úsměvem na tváři.

Martin France vystoupil společně s Klaudinkou a Emilkou. Na koncertu bylo zmíněno, že starší ze slečen chtěla vystoupit i přestože během dne onemocněla horečkami.

Martin poté rozhýbal sál a následně po něm nastoupila Klára Kolomazníková, která svým vystoupením naladila lidi k tanci na parketu. Tleskalo se a tančilo, energie byla příjemná. Po Kláře přišel na podium divadelní herec, muzikálový a operní zpěvák Radim Schwab, který díky jeho mohutnému hlasu vehnal do sálu muzikálovou atmosféru.

Všem sledujícím lezl mráz po zádech nádherou. Na konec interpreti zazpívali společně píseň a pozvali lidi na jeviště k nim. Atmosféra byla krásná a uvidíme jaký bude další 14. ročník.

Komentáře z facebooku