Dýňové rizoto se šalvějí

 

1 lžička máslo
1 ks cibule
6 lístků šalvěj
0,5 hrnku parmazán
1,5 hrnku dýně
7 až 8 hrnků kuřecí vývar (nebo slepičí bujon)
2 hrnky

rýže (nejlépe arborio)

 

Sůl a pepř  – podle chuti

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibulku, až zesklovatí. Přidáme rýži (neuvařenou)  a cca  1,5 hrnku horkého kuřecího vývaru. Pořádně se musí promíchat, aby rýže nasákla vývar. Poté opět opět 1,5 hrnku vývaru a promícháme. S dalším 1,5 hrnku vývaru přidáme ještě dýni a šalvěj. Tento postup opakujeme do té doby, než rýže absorbuje většinu vývaru. Přidáme podle své chuti sůl a pepř. Po 25 – 30 minutách ochutnáme. Rýže má být pevná. Než přidáme nastrouhaný sýr, necháme dýňové rizoto chvíli odstát. Poté servírujeme na talíř, přidáme nastrouhaný parmazán, ozdobíme čerstvou šalvějí a na ozdobu kápneme malinko olivového oleje.

Přejeme dobrou chuť 🙂

fotografie: volně na internetu a gardene herbs

Komentáře z facebooku